Smartwatches

Apple Watch Series 5

20 september 2019 17:07 Aangepast: 08 november 2019 16:56

De Apple Watch Series 5 doet met zijn always-on-scherm alle voorgaande modellen ouderwets ogen, en is ook verder een haast onberispelijke smartwatch.

Apple heeft zijn slimme horloge in nog geen vijf jaar opgebouwd van geinig apparaatje voor erbij tot de meest complete smartwatch op de markt. Met de Series 4 kreeg de Apple Watch vorig jaar voor het eerst een nieuw ontwerp, met een groter scherm met dunnere randen. De Series 5 lijkt sterk op dat model, maar voegt een aantal fijne extra's toe met als meest opvallende een always-on-scherm.

Het scherm van de Apple Watch Series 5 staat altijd aan als de gebruiker 'm draagt. Bij voorgaande modellen gaat het scherm alleen aan als gebruikers hun pols naar hun gezicht draaien. Het scherm van de Series 5 wordt in dat geval feller, en dimt na een paar seconden naar een donkerdere weergave van de wijzerplaat. Handig in veel gevallen waarbij je onopvallend de tijd wil zien, zoals bij een ouderwets horloge.

Die functie gaat verrassend genoeg niet ten koste van de accuduur: die staat net als vorig jaar op 18 uur. In de praktijk heeft de Apple Watch Series 5 meer dan genoeg accuduur om het een hele dag vol te houden, zelfs bijna genoeg voor twee dagen. Ook nieuw in de Series 5: een elektronisch kompas, onder meer handig voor kaarten-apps. En de opslag is verdubbeld: dit model heeft 32 GB voor apps, muziek, podcasts en luisterboeken.

De Apple Watch Series 5 is volledig waterdicht, heeft een prachtig groot, helder scherm, is loeisnel, biedt veel sportfuncties en twee methoden voor hartslagopname. Bediening met het scrollwieltje voelt goed, het aanbod apps is enorm en het er is voor elk wel een wijzerplaat naar smaak. De Apple Watch werkt nu ook zonder iPhone, maar toch nog steeds het beste met. Android-gebruikers kunnen hun toestel helaas niet met de Apple Watch koppelen.

De Apple Watch Series 5 is er met een kastgrootte van 40 millimeter voor 449 euro, het 44 millimeter-model kost 479 euro. In Nederland is enkel het aluminium model zonder 4G-functies te koop, de 4G-modellen met kasten van roestvrijstaal, titanium en keramiek zijn enkel in het buitenland te krijgen.

Pluspunten:

  • Prachtig scherm…
  • …dat altijd aan staat
  • Fraai ontwerp
  • Snelle prestaties
  • Oude bandjes passen ook
  • Groot app-aanbod
  • Veel sportfuncties

Minpunten:

  • Prijzig
  • Alleen iPhone, geen Android
  • 4G-model niet in Nederland

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore