Smartphones 600-800 euro

Apple iPhone 11

18 september 2019 12:57 Aangepast: 11 september 2020 09:53

De iPhone 11 heeft alle kracht van de 11 Pro, een mooier en groter scherm dan de SE en een prijs die in het midden uitkomt: de beste high-end iPhone voor de meesten.

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR. Ogenschijnlijk bijna hetzelfde, toch is er veel veranderd. Zoveel dat de iPhone 11 nog meer het predikaat verdient: meeste iPhone voor je geld tot nu toe. De dubbele camera achterop is een van de meest indrukwekkende ooit, met groothoek- en ultragroothoeklenzen die eigenlijk altijd en overal sterk presteren. Mooie portretfoto's, superieure video's en voor het eerst op een iPhone: een nachtmodus die in detail en balans de nachtmodus van concurrenten als de Google Pixel 3 verslaat.

De Apple A13-chip is weer flink sneller dan de A12 van vorig jaar, en daar merk je als gebruiker nu nauwelijks wat van. Is niet erg: juist door die snelheid kan de iPhone 11 eerder vier à vijf dan twee jaar mee. De nieuwe chip valt nu vooral op in de accuduur die een uur langer is dan bij de iPhone XR en goed voor tot 16 uur internetten of 17 uur video's kijken. Wel jammer: de iPhone 11 kan snelladen, maar die lader moet je nog steeds los kopen.

De iPhone 11 heeft een prachtig lcd-scherm met volle, gebalanceerde kleuren, maar het blijft wel lcd in een wereld waar de meeste smartphones oled-schermen hebben. Dat is ook direct het grootste offer dat de iPhone 11 ten opzichte van de iPhone 11 Pro-modellen doet. Die hebben een oled-scherm, een extra lens en een stalen behuizing, en de liefhebber telt daar graag 350 euro meer voor neer.

Dat raden wij de meeste mensen niet aan: neem dan deze iPhone 11. Die is er vanaf 809 euro met 64 GB opslag, al is 50 euro meer voor 128 GB de moeite waard. De kleuren zijn dit jaar weer fraai: pastelgroen, geel en paars, felrood, zwart en wit.

De introductieprijs van de Apple iPhone 11 is 809 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Uitstekende camera's
  • Heerlijk scherm
  • Enorme accuduur
  • Relatief betaalbaar
  • Toekomstbestendig

Minpunten:

  • Groot
  • Geen oled-scherm
  • Geen snellader
  • Geen telelens

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore