Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Laptops voor kantoor

Apple MacBook Air (2019)

30 augustus 2019 13:08 Aangepast: 14 november 2019 12:36

De MacBook Air is eindelijk weer de beste instap-MacBook: draagbaar, snel genoeg voor velen, een prachtig scherm en relatief betaalbaar.

De originele MacBook Air deed er een paar jaar over om te veranderen van peperdure laptop in het goedkoopste model in het assortiment van Apple. Deze nieuwe MacBook Air is nu al de goedkoopste, of misschien beter gezegd: de minst dure. Hij kost 1249 euro, 100 euro minder dan een half jaar geleden maar nog steeds 150 euro duurder dan de oude MacBook Air. Maar voor dat geld krijg je ook een heleboel.

Zo is het scherm het beste ooit in een Air. Retina, met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Maar belangrijker nog: met Apple's True Tone-technologie, waardoor de kleurtemperatuur van het scherm wordt aangepast op het omgevingslicht. Dat kijkt erg prettig en scheelt merkbaar in de belasting van je ogen, zonder dat een overdreven oranje filter nodig is.

De 1,6‑GHz dual‑core Intel Core i5-chip is snel genoeg voor iedereen die niet op dagelijkse basis video's monteert. De standaard 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag volstaan, al zou meer fijner zijn geweest; nu ben je voor een verdubbeling van beide net geen 500 euro extra kwijt. Het trackpad is groot en soepel, zoals we van MacBooks gewend zijn. Het toetsenbord heeft nog steeds het geplaagde butterfly-mechaniek, maar is wel de meest trefzekere en stille uitvoering tot nu toe. Evengoed: het blijft het meest twijfelachtige onderdeel van deze laptop.

De snelle Touch ID-vingerafdrukscanner wordt breed ondersteund en is dankzij de T2 Security-chip erg veilig. De twee USB-C-poorten doen ook dienst als Thunderbolt 3-aansluiting, al blijft voor oudere apparatuur een adapter nodig. De behuizing van de MacBook Air is van hoog niveau: licht, stevig, rondom fraai afgewerkt en verkrijgbaar in lichtgrijs, donkergrijs en goud. Die optelsom van eigenschappen en de dalende prijs maakt van de MacBook Air weer dé MacBook voor de meeste mensen, maar nog net niet voor iedereen.  

Pluspunten:

  • Uitstekend Retina-scherm
  • True Tone-kleurfilter
  • Touch ID-vingerafdrukscanner
  • Dun en licht
  • Prima accuduur (tot 12 uur)

Minpunten:

  • Butterfly-toetsenbord
  • Standaard opslag en RAM wat karig
  • Alsnog vrij duur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore