Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Laptops

Bright Stuff: Microsoft Surface Laptop 2

30 augustus 2019 12:15 Aangepast: 07 oktober 2019 19:34

De Surface Laptop 2 biedt een solide, uitgekristalliseerde en bijna compromisloze laptop, met een uitstekend toetsenbord en trackpad.

De Microsoft Surface Laptop 2 is uiterlijk identiek aan zijn voorganger, en dat is niet gek. De eerste Surface Laptop was als vrijwel compromisloze laptop namelijk al een schot in de roos. In een landschap vol Windows-laptops met allerlei toeters en bellen, levert Microsoft zelf de essentie van een laptop: alles erop en eraan, maar niets te veel en heerlijk onopvallend.

Dat onopvallende is bij de Surface Laptop 2 nog wat extra aangezet, met een gitzwarte kleuroptie, naast zilver, bordeauxrood en kobaltblauw. Het toetsenbord is volgens Microsoft vernieuwd, en tikt inderdaad wat vlotter en stiller. Het trackpad is groot genoeg en vooral soepel in gebruik. De stoffen bekleding rond het toetsenbord blijft een smaak-ding, maar voelt prettig aan.

Verder is vooral de processor nieuw: een achtste generatie quadcore i5 of i7. Snel genoeg voor vrijwel alles wat je met een laptop doet, inclusief wat lichte videomontage. Het touchscreen met opvallende 3:2-verhouding is loeischerp, dankzij een resolutie van 2256 × 1504 pixels, en de infraroodcamera maakt razendsnel inloggen mogelijk met Windows Hello.

De Surface Laptop 2 is er vanaf een hele schappelijke 949 euro, met 8 GB werkgeheugen, 128 GB opslag en i5-chip. Wij raden het model met 256 GB opslag aan, voor 1149 euro (twee tientjes meer voor de zwarte uitvoering). De duurste uitvoering kost 2349 en heeft een i7-chip, 16 GB RAM en 1 TB opslag. Groot pluspunt is het magnetische laadsnoer, nadeel is dat de laptop één enkele ouderwetse usb-aansluiting heeft, en één DisplayPort; geen usb-c, geen Thunderbolt 3.  

Pluspunten:

  • Fraai en stevig design
  • Prachtig touchscreen
  • Uitstekend toetsenbord
  • Goede accuduur (tot 14 uur)
  • Magnetisch laadsnoer

Minpunten:

  • Weinig aansluitingen
  • Geen usb-c en Thunderbolt 3
  • Stoffen bekleding slijt
Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore