Tablets

Samsung Galaxy Tab A (2019)

12 juli 2019 13:52 Aangepast: 08 november 2019 16:52

De nieuwste Galaxy Tab A van Samsung is een Android-tablet met een fijn scherm en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Prijs: vanaf 199 euro

Wat is een tablet nou precies? Voor sommigen inmiddels een volledige laptop-vervanger, voor anderen vooral een consumptie-apparaat voor op de bank of in bed. Voor die groep gebruikers is de nieuwste Samsung Galaxy Tab A een uitstekende optie. Voor een prijs vanaf 199 euro koop je een tablet met een scherp en kleurrijk 10,1 inch lcd-scherm met 1920 bij 1200 pixels. Dat heeft een prima contrast en een verrassend brede kijkhoek voor een tablet in deze prijsklasse.

De Exynos 7904-chip met 2 GB werkgeheugen volstaat prima voor de meeste dingen die je met de tablet zou willen doen. Bij het wisselen tussen zwaardere apps is wel eens een hapering te merken, en voor hele zware toepassingen is deze Tab A niet bedoeld. Maar films, series, internet en een spelletje: gaat prima. Wel jammer dat de 3GB werkgeheugen alleen in het iets duurdere model met 64 GB opslagruimte zit; het instapmodel heeft 32 GB opslag. De batterij is met een capaciteit van 6150 mAh vrij gemiddeld, maakt door de niet al te zware chip wel uren vooruit. 

Grootste minpunten van deze Tab A zijn de vrij matige speakers die maar aan één kant van het apparaat zitten, en het ontbreken van een lichtsensor. Daardoor moet je de helderheid handmatig regelen. Evengoed: voor 200 euro heb je een tablet die heerlijk kijkt en lekker in de hand ligt, en meer is soms helemaal niet nodig.

Pluspunten:

  • Goed scherm
  • Fijne behuizing
  • Scherpe prijs

Minpunten:

  • Niet erg snel
  • Matige speakers
  • Geen lichtsensor

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore