Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beste smartphones onder 250 euro

Nokia 7.1

26 juni 2019 17:23 Aangepast: 08 november 2019 16:55

Deze inmiddels uiterst betaalbare Nokia heeft dankzij Android One update-garantie, en voelt als een telefoon van drie keer zo duur.

Nokia heeft al een aantal Android One-toestellen uitgebracht. Goed voor de gebruiker, want Android One garandeert drie jaar lang updates, en biedt ook het fraaie kale standaarduiterlijk van Android zonder opsmuk of overbodige apps. Toen deze 7.1 in november 2018 verscheen waren we al enthousiast, maar nu helemaal. De telefoon is inmiddels namelijk te vinden voor 199 euro, een hele scherpe prijs voor een telefoon als deze. 

De Nokia 7.1 heeft een prettig 5,8 inch full hd-scherm met HDR10, met bovenaan een inkeping met een prima presterende 8 megapixel selfiecamera. Achterop zitten twee camera's:  12 megapixel en een 5 megapixelsensor voor kunstmatige scherptediepte. De foto's fraai bij goed licht en vallen zeker niet tegen voor een telefoon van deze prijs. De accu is wel middelmatig: de capaciteit van 3060 mAh is voldoende maar daar is dan ook alles mee gezegd. Gelukkig zit er een snellader in het doosje.

De Qualcomm Snapdragon 636-chip waar de Nokia 7.1 op draait is niet de snelste chip in deze prijsklasse, da's jammer. Maar de Nokia 7.1 onderscheidt zich vooral door de bouwkwaliteit. Glas voor en achter, een aluminium rand met diamond cut, echt een premium gevoel. Ook is de goed te vinden vingerafdrukscanner achterop snel.  

Pluspunten:

  • Android One
  • Prachtig ontwerp
  • Prima camera's

Minpunten:

  • Niet de snelste chip
  • Scherminkeping
  • Vrij forse 'kin'

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore