Ga naar de inhoud
Beste smartphones (250-400 euro)

Motorola One Vision

Deze Motorola heeft een fraai, lang scherm en blijft daardoor handzaam. Ook draait hij op Android One, dus updates gegarandeerd.

Motorola heeft al een aantal Android One-toestellen uitgebracht en wij houden daar wel van. Android One heeft twee voordelen: je zit niet met overbodige apps en een aangepaste interface, en je bent drie jaar lang gegarandeerd van nieuwe Android-updates. Dat is zeker in het goedkopere segment vaak anders, dus een fijne zekerheid. Motorola voegt slechts kleine handigheidjes toe, zoals de mogelijkheid om de camera-app snel te openen door je pols te draaien.

Deze One Vision heeft een fraai 6,3 inch full hd-ldc-scherm. Klinkt groot maar omdat het scherm de langwerpige 21:9-verhouding heeft, blijft 'ie handzaam. Linksboven zit een gat voor de prima 25 megapixel selfiecamera. Daardoor zijn de randen van de One Vision mooi smal, al is het cameragat wel groter dan bij andere toestellen met zo'n uitsparing. Achterop vinden we een dubbele camera: 48 megapixels die worden gecombineerd voor verrassend fraaie 12 megapixelfoto's: scherm, kleurrijk en met een doeltreffende hdr-stand. De tweede 5 megapixelcamera is een dieptesensor voor foto's met prima kunstmatige scherptediepte.

Deze Motorola draait opvallend genoeg op een Samsung Exynos 9609-chip, met 4 GB werkgeheugen. De chip volstaat bij al het normale gebruik prima, en hapert hooguit bij zwaardere toepassingen als games. De 3500 mAh-accu is redelijk doorsnee, en de glazen behuizing ligt dankzij de gebogen achterkant fijn in de hand en geeft een premium gevoel. De vingerafdrukscanner achterop is lekker snel en goed vindbaar. De Motorola One Vision heeft 128 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD, en kost 298 euro.  

Pluspunten:

  • Android One
  • Groot maar handzaam
  • Randloos scherm
  • Uitstekende camera
  • Premium behuizing

Minpunten:

  • Behuizing is glad
  • Niet de grootste accu
  • Vrij groot cameragat

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.