Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beste smartphones (250-400 euro)

Xiaomi Mi 9T

26 juni 2019 17:23 Aangepast: 08 november 2019 16:51

De Mi 9T van het Chinese Xiaomi verrast voor een betaalbare prijs met een prachtig randloos scherm, dankzij een pop-up-camera.

Xiaomi is al jaren in opmars met betaalbare telefoons die veel bieden. Gelukkig verkoopt het merk zijn telefoons sinds een tijdje ook officieel in Nederland, waardoor we deze Mi 9T van harte kunnen aanbevelen. Verwar de Mi 9T niet met de duurdere Mi 9, die een snellere chip heeft. Toch zijn de verschillen niet groot: ook de 9T heeft een prachtig 6,39 inch full hd-amoled-scherm, dat in tegenstelling tot bij het duurdere toestel totaal rond is. Dat komt omdat de prima 20 megapixelcamera uit de rand popt als je 'm nodig hebt. Laat je de telefoon vallen, schiet de camera razensnel weer naar binnen.

Achterop de Mi 9T zitten drie camera's, heel wat voor zo'n betaalbaar toestel. Een 48 megapixel hoofdcamera, een telefotocamera met 8 megapixels en een 13 megapixel ultragroothoeklens. Vooral die eerste twee camera's presteren goed, met vooral bij goed licht fraaie, kleurrijke en scherpe foto's, en portretten met overtuigende kunstmatige scherptediepte. De ultragroothoeklens is niet slecht, maar maakt wel een vrij donkere foto's. Video's geschoten met de Mi 9T zijn verrassend mooi, en worden goed gestabiliseerd.

De Mi 9T draait op een Qualcomm Snapdragon 730-chip en heeft 6 GB werkgeheugen, waardoor de telefoon in veruit de meeste gevallen snel genoeg is. De vingerafdrukscanner onder scherm is niet de snelste, maar werkt prima. De 4000 mAh-accu is groot genoeg voor een hele dag en ondersteunt ook nog eens snelladen. De Mi 9T is er in Nederland enkel in 128 GB-uitvoering, voor 329 euro.  

Pluspunten:

  • Prachtig scherm
  • Randloos ontwerp
  • Snel
  • Driedubbele camera
  • Videostabilisatie

Minpunten:

  • Ultragroothoekfoto's donker
  • Vrij groot
  • Geen microSD

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore