Smartphones 400-600 euro

Samsung Galaxy S10

11 april 2019 22:52 Aangepast: 23 september 2020 10:53

De Galaxy S10 heeft inmiddels een opvolger, maar blijft een uitstekend toestel dat inmiddels voor minder dan 600 euro te koop is.

Samsung doet het al jaren net wat anders dan de rest van de grote jongens op de smartphonemarkt. Het resultaat is de Galaxy S10-lijn, waarvan wij de S10 aanraden. Een indrukwekkende telefoon mét koptelefoonaansluiting en zonder scherminkeping bovenaan het scherm. Samsung heeft gekozen voor een gat in de hoek van het display.

Voordeel: het 6,1 inch amoled-scherm van de S10 is aan alle randen recht, en loopt door tot in alle hoeken. Het cameragat met 10 megapixel-selfiecamera stoort niet en er zijn zelfs wallpapers die de camera's op creatieve manieren verstoppen. Ook de drie camera's achterop zijn uitstekend: een 12 megapixel telefotolens, een 12 megapixel groothoeklens en een 16 megapixel ultragroothoeklens.

We vonden dat de S10 zelfs de beste smartphonecamera's van 2019 had. Ze produceren erg fraaie foto's met natuurgetrouwe kleuren en een mooi gebalanceerd contrast. Hoewel nieuwere smartphones net wat mooiere plaatjes schieten, biedt de S10 nog steeds een ijzersterke camera voor een veel lagere prijs.

Dat geldt ook voor de overige prestaties: dankzij de Samsung Exynos 9820-chip is de S10 snel, en met de 3400 mAh-accu haal je meestal een dag op één lading. De S10 heeft 8 GB werkgeheugen en is er met 128 of 512 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD. De S10 kan ook andere smartphones draadloos opladen via de achterkant, of bijvoorbeeld draadloze oordopjes.

De Samsung Galaxy S10 is voor rond de 590 euro onder meer verkrijgbaar bij Belsimpel.

Pluspunten:

  • Uitstekende, veelzijdige camera's
  • Erg goed amoled-scherm
  • Snelle prestaties
  • Goede batterijduur
  • Koptelefoonaansluiting

Minpunten:

  • Vingerafdrukscanner niet altijd accuraat
  • Rond aflopende randen zijn niet voor iedereen
  • Samsung is vrij traag met software-updates

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van