Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smartphones (400-600 euro)

Bright Stuff: Xiaomi Mi 9

11 april 2019 22:44 Aangepast: 12 april 2019 13:38

De Xiaomi Mi 9 heeft veel kenmerken van een high-end telefoon, maar kost met 499 euro maar de helft.

De Mi 9 is de eerste Xiaomi-telefoon die officieel door het merk in Nederland wordt uitgebracht. Misschien verrassend, want Xiaomi is al jaren een bekende naam in smartphoneland. Met reden: de Chinese prijsvechter steekt alle grote telefoonmakers naar de kroon met toestellen die voor minder geld hetzelfde bieden.

De Mi 9 is daar een prima voorbeeld van. Hij heeft een 6,4 inch oled-scherm met een resolutie van 2280 x 1080 pixels, ingebouwde vingerafdrukscanner en inkeping met 20 megapixel selfiecamera. Dankzij de nieuwste Qualcomm Snapdragon 855-chip is hij razendsnel en achterop zit een trio camera's die je op een duurder model zou verwachten.

Naast de standaardlens met 48 megapixels heeft de Mi 9 ook een 16 megapixel ultragroothoeklens en een 12 megapixel telelens met 2x optische zoom. Veelzijdige opties die foto's opleveren van het niveau van de duurste toptoestellen van een jaartje of anderhalf geleden. Dat is absoluut geen schande: de duurste telefoons hebben de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt in zowel camerakwaliteit als prijs. De Mi 9 wordt zwakker bij weinig licht en heeft geen beeldstabilisatie, maar in het gros van de gevallen zijn de foto's en video's goed.

Minpuntjes zijn er ook. Zo is de optische vingerafdrukscanner in het scherm niet heel snel en wordt een vingerafdruk vaker niet herkend dan bij scanners achterop het toestel. De grootste smet op deze fijne Mi 9: er staan advertenties in sommige standaardapps. Die zijn uit te schakelen, maar de manier waarop is niet logisch: per app moeten 'Aanbevelingen' uitgevinkt worden. Doe dat, en je hebt voor 499 euro erg veel waar voor je geld.

Pluspunten:

  • Snelle prestaties
  • Mooi scherm
  • Goede, veelzijdige camera's
  • Strakke vormgeving

Minpunten:

  • Advertenties in standaardapps
  • Geen koptelefoonaansluiting
  • Trage vingerafdrukscanner

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore