Tablets

Bright Stuff: iPad Mini (2019)

29 maart 2019 20:01 Aangepast: 01 april 2019 16:12

De eerste nieuwe iPad Mini in bijna vier jaar is een schot in de roos: handzaam, krachtig, veelzijdig met een uitstekend scherm.

De iPad Mini was in 2012 één van de eerste kleinere tablets. De meeste tablets hadden toen schermen van tegen de 10 inch en iPad Mini bleek met zijn 7,9 inch-formaat een stuk handzamer voor alles van lezen tot gamen. Steeds maar grotere smartphones leken de noodzaak voor zo'n compacte tablet weg te nemen, maar toch bleef Apple de iPad Mini 4 sinds 2015 aanbieden. Nu is er eindelijk een opvolger, met alle verbeteringen waar Mini-liefhebbers jaren op hebben gehoopt.

Het scherm heeft nog steeds een resolutie van 2048x1536 pixels, maar dit keer zit er een P3 Wide-Color Display in de iPad Mini, hetzelfde soort scherm als in andere nieuwe iPads. Het scherm ondersteunt bovendien True Tone waarbij de kleurtemperatuur op het omgevingslicht wordt aangepast; dat leest een stuk prettiger. Ook werkt de Apple Pencil nu op het scherm van de kleinste iPad.

De nieuwe iPad Mini draait op dezelfde snelle Apple A12 Bionic-chip die ook in de nieuwste iPhones XS en iPhone XR zit, met 3 GB werkgeheugen en keuze uit 64 of 256 GB opslagruimte. Daarmee staat de iPad Mini qua hardware op dezelfde voet als de nieuwe iPad Air, alleen dan een slag kleiner.

De iPad Mini is een klasse apart: er zijn wel andere kleine tablets, maar die leveren ook in op kracht. De iPad Mini is de enige echt snelle kleine tablet die je in één hand kan vasthouden, ideaal voor lezen, gamen en nu voor het eerst ook tekenen. De iPad Mini is er vanaf 459 euro.

Pluspunten:

  • Heerlijk handzaam
  • Prachtig scherm
  • Snelle prestaties
  • Compromisloos klein
  • Apple Pencil-ondersteuning

Minpunten:

  • Hetzelfde 7 jaar oude ontwerp
  • Geen Mini Smart Keyboard
  • Lightning in plaats van USB-C

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore