Slimme speakers

Google Home

01 maart 2019 17:07 Aangepast: 05 februari 2020 17:09

Google Home is de slimme speaker met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft prima geluid, een goed formaat en krijgt altijd de nieuwste updates.

Google verkoopt in Nederland twee eigen speakers met Google Assistent: de kleinere Google Home Mini voor 59 euro, en de middelgrote Google Home voor circa 150 euro. Wat ons betreft is de Mini eigenlijk vooral leuk als aanspreekpunt voor de Assistent, en misschien om een podcast mee te luisteren. Maar voor muziek heeft de mini te weinig power, en hij mist bovendien een volumeknop.

Daarom gaan wij liever voor de reguliere Google Home. Het geluid is goed genoeg om muziek mee te luisteren en luid genoeg om een normale woonkamer te vullen. Ook de dubbele microfoon kan de gebruiker in de meeste gevallen prima verstaan, ook van een wat grotere afstand. Het volume is met de hand te regelen, en het grijswitte ontwerp is neutraal genoeg voor de meeste interieurs. De stoffen onderkant van de Google Home is zelf verwisselbaar, al biedt Google hier in Nederland nog geen alternatieve hoezen aan.

Het grootste voordeel van de Google Home: je bent verzekerd van de nieuwste en beste versie van Google Assistant, waar dat bij de Assistant-speakers van andere merken nog weleens afwachten is. De Google Home biedt niet het allerbeste geluid, wel de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten:

  • Altijd up-to-date
  • Neutraal ontwerp
  • Lekker klein
  • Prima geluid
  • Goede prijs

Minpunten:

  • Is al wat ouder
  • Nederlandse Assistrnt kan beter

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van