Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Budget-telefoons

Nokia 8.1

21 januari 2019 00:31 Aangepast: 08 november 2019 16:50

De Nokia 8.1 is een erg mooie telefoon voor een scherpe prijs, met vlotte prestaties en een prima camera.

Nokia is na een aantal jaar afwezigheid weer helemaal terug, met telefoons die gemaakt worden door het eveneens Finse HMD Global. De Nokia 8.1 valt op door zijn behuizing van glas en metaal, waardoor de 8.1 er veel duurder uitziet dan de 399 euro die je er voor betaalt. Het toestel heeft een scherp 6,18 inch full hd lcd-scherm met een prima kleurweergave en helderheid. Bovenin het scherm zit een inkeping met daarin een 20-megapixelcamera die prima selfies maakt, dankzij kunstmatige intelligentie zelfs bij minder licht.

Achterop zit een dubbele camera, met een 12 en 13 megapixelsensor. De 13-megapixelcamera verzamelt informatie over de diepte, waardoor de 12-megapixelfoto's er scherp uitzien en het portret-effect met scherptediepte kunnen toepassen. De Nokia 8.1 draait op een Qualcomm Snapdragon 710, niet de snelste chip die er is maar voor alle dagelijkse taken eigenlijk rap genoeg. De telefoon heeft 4 GB werkgeheugen, 64 GB opslagruimte en een batterij met een capaciteit van 3500 mAh.

Groot voordeel van Nokia is dat het bedrijf erg snel is met het bijwerken van zijn telefoons. Ze krijgen de nieuwste versie van Android zodra die beschikbaar is en worden gegarandeerd drie jaar lang elke maand van beveiligingsupdates voorzien. Zo weet je zeker dat je goedkopere telefoon niet na een half jaar al achterhaald is: geen goedkoop is duurkoop dus. De Nokia 8.1 kost 398 euro.

Pluspunten:

  • Mooie behuizing
  • Prima scherm
  • Goede camera's
  • Android One
  • Snelle prestaties

Minpunten:

  • Niet waterdicht
  • Middelmatige speakers
  • Notch wordt verstopt

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore