Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Leerzaam tech-speelgoed

Bright Stuff: Nintendo Labo

02 november 2018 10:56 Aangepast: 02 december 2018 15:04

De Nintendo Labo-bouwpakketten bieden kinderen een speelse manier om fysieke accessoires te leren bouwen waarmee ze Nintendo Switch-games kunnen spelen.

Nintendo Labo zijn bouwpakketten waar een Nintendo Switch-game in zit, maar voordat je kind hem kan spelen zal hij of zij eerst minstens een uur aan de slag moeten om de reeks bijgeleverde stukken karton tot kartonnen game controllers te vouwen.

Nintendo noemt deze kartonnen controllers Toy-Cons. Het idee achter de Toy-Cons is dat de kinderen leren bouwen, leuk kunnen spelen maar ook kunnen ontdekken hoe hun zelfgemaakte controllers werken.

Op dit moment biedt Nintendo drie verschillende Toy-Con-pakketten aan. Het Mixpakket voor de kleintjes vanaf een jaar of drie en de Robot- en voertuigpakketten vanaf een jaar of zeven. Met het Mixpakket kan je kind na het bouwen onder begeleiding van een ouder bijvoorbeeld met een kartonnen hengel virtueel op de Switch gaan vissen. Daarnaast biedt het pakket nog vier andere Toy Cons, waaronder een heuse piano.

De twee andere pakketten zijn een stuk complexer: je bouwt bijvoorbeeld een draagbare robotrugzak of een stuur en een gaspedaal om voertuigen mee te besturen.

De stap-voor-stap-instructies krijg je via de Switch voorgeschoteld en zodra je deze hebt gevolgd, wordt de bijbehorende game ontsloten. De bouwinstructies zijn dusdanig speels dat ze op zichzelf al een game lijken. Het Switch-touchscreen wordt in de zelfgebouwde controller geplaatst, de Switch-controllers schuif je bijvoorbeeld in het stuur en de game kan beginnen.

Van de drie Nintendo Labo-kits is onze favoriet het voertuigenpakket. Ondanks de officiële PEGI 7-rating vinden we hem zo leuk en creatief dat we hem op de redactie zelfs een BRIGHT 50+ rating geven.

De prijzen van de drie pakketten variëren van 50 tot 60 euro.

Pluspunten

  • Leerzaam
  • Fun
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Fragiel en weinig duurzaam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore