Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Leerzaam tech-speelgoed

Bright Stuff: Infento-bouwpakketten

02 november 2018 09:41 Aangepast: 02 december 2018 15:05

Met de duurzame Infento-bouwpakketten leer je samen met je kinderen om allerlei levensechte voertuigen te bouwen: van stepjes tot elektrisch aangedreven driewielers.

In een tijdperk waar jong en oud teveel aan allerlei schermen gekluisterd zitten zijn de analoge bouwpakketten van Infento een verademing. Met zo'n Infento-bouwpakket bouw je namelijk samen met je zoon of dochter de meest uiteenlopende voertuigen. Je kunt denken aan een Walker-achtig voertuig met wielen waarmee je kind zijn eerste stapjes leert zetten, een step, een skelter, of een elektrische driewieler. De Infento-creaties zijn zelfs uit te rusten met ski's voor sneeuwpret. 

In het bouwpakket vind je een reeks op maat gezaagde aluminiumprofielen, koppelstukken, boutjes en moertjes, gereedschap en de speciale voertuigonderdelen zoals handvaten voor een stuur, zitjes en wieltjes. De gebouwde voertuigen zijn sterk en degelijk en kunnen zonder problemen het ruwe spelen van kinderen overleven. Dat is niet zo verwonderlijk want het concept van aluminium-extrusie-profielen als bouwmateriaal is afkomstig uit de industrie, waar ze al jaren gebruikt worden om snel machines, kasten en laboratoria op maat te bouwen.

Het enige digitale aan de Infento-bouwpakketten zijn de PDF-handleidingen die je tijdens de bouw via een scherm zult moeten volgen. Dat is overigens leerzaam: je kind leert het gebruik van gereedschap en krijgt het nodige ruimtelijk inzicht. Afhankelijk van de Ride, zoals Infento de voertuigen noemt, kan zo'n bouwproject tussen de anderhalf en zes uur duren.

In eerste instantie lijken de Infento-bouwpakketten niet goedkoop. Het beginnerspakket Go Kit kost namelijk 139 euro en de meest uitgebreide Master Creator kit 649 euro. Dat is wel een duurzame investering. Met de Go Kit bijvoorbeeld bouw je 4 Rides die meegroeien met je kinderen van de leeftijd 2 tot en met 6. De Master Creator kit gaat zelfs een groot deel van de jeugd van je kind mee. Met dat bouwpakket kan je tot 16 Rides bouwen voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar oud. Als je de investering deelt door het aantal Rides, dan valt de prijs reuze mee.

Overigens ben je niet beperkt tot de Rides in de handleidingen van Infento. Als eenmaal bedreven raakt in de montage dan kan je de gekste Rides bouwen zolang je je creativiteit op de onderdelen los laat.

Pluspunten

  • Analoog spelen
  • Leerzaam
  • Duurzaam
  • Ouder en kind bouwen samen

Minpunten

  • Forse investering

Kijk ook: review van de Infento-pakketten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore