Ga naar de inhoud
Beveiligingscamera's

Netatmo Presence

De Netatmo Presence is een slimme buitencamera met gratis opslag van videobeelden en het uiterlijk van een strakke buitenlamp.

De meeste slimme camera's hebben sowieso twee dingen gemeen: ze zien er onmiskenbaar uit als een camera en als je er echt wat aan wilt hebben, moet je een betaald abonnement nemen. De Netatmo Presence charmeert ons met een andere aanpak. De camera is verstopt in een fraaie, strakke buitenlamp.

Bovendien kan je opgenomen beelden zonder abonnement terugkijken, gewoon door ze op te slaan op een microSD-kaart, op je Dropbox-ruimte of zelfs je eigen FTP-server. Dat is prettig: je betaalt éénmalig en hebt toch een volledig werkend product zonder beperkingen.

De camera doet immers alles wat vergelijkbare camera's vaak alleen met een abonnement doen. Zo kun je camerabeelden live bekijken, en terugkijken via je eigen opslagmedium naar keuze. Ook kun je een detectiegebied instellen, zodat de camera bijvoorbeeld alleen actief let op beweging op je oprit, en niet op de wapperende struiken er naast. De Presence kan mensen, dieren en auto's onderscheiden, en houdt elke beweging rond je huis netjes bij op een tijdlijn. Per soort beweging kan je instellen wat je wilt dat er gebeurt: opname, notificatie of niets.

Detectie vormt wel altijd de aanleiding voor een opname: de camera neemt niet constant beelden op. De Netatmo Presence werkt momenteel alleen goed samen met Apple HomeKit.

De introductieprijs van de Netatmo Presence is 299 euro. Check Tink voor de beste deal en bundels.

Pluspunten:

  • Volledig bruikbaar zonder abonnement
  • Fraai ontwerp
  • HD-beeld van hoge kwaliteit, ook 's nachts
  • Goede integratie met Apple HomeKit

Minpunten:

  • Geen ondersteuning voor andere smart home-platformen
  • Neemt enkel fragmenten op

Check Bright Stuff voor alle andere producten die wij aanraden.