Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beveiligingscamera's

Nest Cam IQ Outdoor

01 augustus 2018 00:11 Aangepast: 08 november 2019 16:47

De Nest Cam IQ Outdoor is de slimste, meest uitgebreide en meest capabele camera die we aanraden, maar de prijs is er ook naar.

We hebben lang nagedacht of we de Nest Cam IQ wel moesten aanraden. Enerzijds zijn we namelijk onder de indruk van de mogelijkheden van de camera. Van de andere kant: met 379 euro is het wel veruit de duurste keus. Wil je hem buiten hangen, dan komt daar mogelijk een weerbestendige adapter van 59 euro bij, mocht je het lange meegeleverde snoer niet binnen inpluggen. En de beste functies zijn ook nog eens alleen beschikbaar met een abonnement, dat begint bij 5 euro per maand.

Waarom we hem dan toch aanraden? Omdat het de ultieme slimme thuiscamera is, voor de gebruiker die niets aan het toeval wil overlaten en voor goede beveiliging graag iets meer betaalt. De Nest Cam IQ Outdoor heeft een 4K-camera, waar de concurrentie het veelal nog met full-hd doet. Hoewel beelden worden opgenomen op 1080p, kun je dankzij de 4K-sensor verder digitaal inzoomen. Daar heeft de gezichtsherkenning baat bij: gezichten en bewegende voorwerpen kunnen nauwkeurig worden gevolgd, dankzij HDR en infrarood ook prima in het donker.

Abonnementsdienst Nest Aware is nodig voor functies als voortdurende video-opname met 5, 10 of 30 dagen terugkijken, afhankelijk van het maandbedrag. Een prettige gedachte: als er iets gebeurt, kun je dat hoe dan ook terugkijken via de uitstekende Nest-app die alle gebeurtenissen op een tijdlijn zet. De gezichtsherkenning werkt goed en betrouwbaar, en leert gezinsleden en kennissen aan hun gezicht herkennen.

Je kunt uitbreid kiezen wat voor soort meldingen je bij welke herkenning wil ontvangen. Nest ordent alle opvallende bewegingen in het gezichtsveld van de camera automatisch. De camera zit hufterproof aan de muur, en werkt samen met zowel andere Nest-producten als Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

Pluspunten:

  • Het beste beeld
  • Goede bouwkwaliteit
  • Snelle verbinding
  • Uitstekende herkenning
  • Prettige app en clouddienst

Minpunten:

  • Erg hoge prijs
  • Geen lokale video-opslag mogelijk

Check Bright Stuff voor alle andere producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore