Bright Review

Getest: slimme beveiligingscamera Reolink Argus 3 Pro

12 april 2021 00:01

Reolink maakt betaalbare beveiligingscamera's met veel van de functies die duurdere camera's ook hebben. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde de nieuwe Argus 3 Pro, een beveiligingscamera die erg lijkt op de concurrent Arlo Pro 3.

Ik testte eerder een paar camera’s van Reolink en die waren stuk voor stuk indrukwekkend voor de prijs. Het ontwerp leek verdacht veel op dat van concurrent Arlo, maar dan goedkoper. De nieuwe Argus 3 Pro doet een paar dingen anders. Maar of dat de camera een aanrader maakt? 

Zo zit er een bewegingssensor in de camera. Je zou je voor kunnen stellen dat je die kunt gebruiken om te bepalen wanneer de camera op moet nemen, maar bij de opties kun je alleen kiezen om een bericht te krijgen als de sensor iemand detecteert. Ondertussen is de 3 Pro via de camera wel in staat om intelligent waar te nemen of er een auto of een mens langs komt. Waar de PIR-sensor dan precies voor dient, blijft mij onduidelijk. 

De Argus 3 Pro heeft een intern MicroSD-slot, waardoor je lokaal kunt opnemen, maar het is ook mogelijk om gratis je bestanden online op te slaan tot maximaal 1 GB en zeven dagen. Vermoedelijk op een server in China. Vanuit de app kun je terug kijken wat de camera gezien heeft. Je kunt Google Assistant vragen om de beelden op je Chromecast of Nest Hub te tonen. De resolutie is met 2K prima, maar verwacht niet de beeldkwaliteit van de duurdere merken. Met tegenlicht heeft de Argus beduidend meer moeite bijvoorbeeld.

’s Nachts helpt de ingebouwde led-schijnwerper om beter zicht te krijgen op de types die in het duister akelige dingen doen in je achtertuin. Wil je stiekem opnemen, dan kun je die uit laten, maar het nachtzicht beeld is wel zwart-wit en beduidend minder goed.

De accuduur is ook minder dan de concurrentie van Arlo. Als je hem veel laat opnemen, zal hij binnen een week weer aan de lader moeten en dat is wel onhandig. We raden je dus aan om het optionele zonnepaneeltje er bij te kopen. (Hé, die maakt Arlo ook. Met vrijwel dezelfde montagebeugel.) Daarmee kun je beduidend langer met de accu doen bij mooi weer. Maar als je veel opneemt en het is niet erg zonnig, loopt de accu alsnog leeg.

Je sluit de Argus 3 Pro aan door het Reolink-appje te downloaden en de camera toe te voegen. Dat gaat allemaal vrij moeiteloos. Maar ondanks de sterke dekking van mijn Orbi Mesh-netwerk is de camera wel vrij kieskeurig met waar hij buiten het huis wel en niet contact maakt met het netwerk. 

De Argus wordt geleverd met een soort stander om hem los ergens bovenop te zetten, maar de meeste mensen zullen hem vast willen schroeven en dat gaat eenvoudig met de meegeleverde beugel. Als je een schroevendraaier vast kunt houden, kun je de Argus ophangen.

Wat ik een beetje spannend vond was de sticker achterop het apparaat met een nogal voor de hand liggende username en nog voor de hand liggender wachtwoord. Dat lijkt me anno 2021 erg onhandig. Maar gezien op dezelfde sticker ook de QR-code zit, kun je hem er niet zomaar in z'n geheel af trekken.

Al met al heb je aan de Argus 3 Pro voor 130 euro een indrukwekkend apparaat met veel van de opties die een Arlo Pro 3 ook heeft. Voor die camera betaal je ruim het dubbele. Daarvoor heb je dan een betere accuduur, betere beveiliging en fraaier beeld, maar alleen betaalde cloudopslag. Of je dat de meerprijs waard is, ligt natuurlijk aan jou.

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright. Volg ook ons YouTubekanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Smart home: de beste beveiligingscamera voor buiten?

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van