Ding Dong, ben ik in beeld?

Getest: Arlo's cameradeurbel is een goed alternatief

17 juli 2020 21:21

Arlo had al een slimme deurbel zonder camera, nu heeft het ook een slimme deurbel mét camera. Kan deze de strijd aan met de cameradeurbellen van techreuzen Google en Amazon? Rutger Middendorp testte het voor Bright.

Fabrikant Arlo had vorig jaar een aardig idee: een slimme deurbel zonder camera. Maar blijkbaar wil het nu ook de directe concurrentie met de cameradeurbellen Nest Hello(Google), Ring (Amazon) en Eufy aangaan, want nu is er ook een videodeurbel van Arlo.

De Arlo Video Doorbell heeft een imposante set mogelijkheden, maar heeft niets dat we nog niet eerder hebben gezien: full-hd-beeld met HDR (zodat tegenlicht een minder groot probleem is), bewegingsdetectie, nachtzicht en een intercomfunctie. Wordt er aangebeld, dan kun je dat op je smart speaker of beeldscherm laten tonen. 

Terugpraten

Bijzonder is wel dat je een volledig vierkant beeld hebt van je bezoekers. Tof voor de Instagram-generatie. Filters zijn helaas nog niet beschikbaar. Net als bij de Nest Hello kun je een standaard antwoord uit laten spreken door je bel, wat bijvoorbeeld handig is als je in een vergadering zit. Ook kan je zelf terugpraten tegen de persoon die heeft aangebeld.

Slimme algoritmes kunnen ook zien of er een pakje voor de deur ligt of dat er een kat langskomt. Voor die functies heb je wel een abonnement nodig van een paar euro per maand (de eerste drie maanden krijg je gratis). 

Je kunt de Arlo Video Doorbell ook inzetten als alarm. Heb je bijvoorbeeld alleen zicht op je eigen tuin, dan kun je kiezen een alarmgeluid af te spelen als je deurbel iemand ziet als je van huis bent. 

Installatie

Het installeren van de deurbel was eenvoudig. Alleen het aansluiten van de eigen gong was een beetje lastig, maar dat bleek aan de transformator te liggen. 

Gaatje boren, twee schroefjes indraaien Gaatje boren, twee schroefjes indraaien
Bel aan de bestaande bedrading en klaar Bel aan de bestaande bedrading en klaar

Extra gong

De Arlo-cameradeurbel is eenvoudig te installeren en kan bijna alles wat de Nest Hello en Amazon Ring ook kunnen.

Met een externe gong kun je het signaal van je bel ook nog verder uitbreiden, naast dat de bel bij je deur en je telefoon een melding geven dat er iemand bij de deur staat.

De bestaande gong moet niet op batterijen werken De bestaande gong moet niet op batterijen werken

Kopen of niet?

Voor 199 euro heb je deze jongen in huis. Zo'n 50 euro goedkoper dan de Nest Hello van Google en even duur als de Ring Video Doorbell 3 van Amazon.

Waarom zou je deze dan kopen? Omdat Arlo geen advertentiebedrijf is en je dus minder reden hebt om je zorgen te maken over je privacy dan bij Google of Amazon. 

Is het geen plaatje? Is het geen plaatje?
Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore