Bright Review

Review: slimme toetsenborden voor de iPad

03 augustus 2020 10:39 Aangepast: 03 augustus 2020 11:47

Logitech heeft twee nieuwe toetsenbordhoesjes voor de iPad. De ene kan de apocalypse overleven en de andere geeft je een stijlvol en licht toetsenbord. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde ze allebei.

Eerder testten we al de Logitech Slim Folio: een toetsenbord die moest concurreren met het origineel van Apple en daar gedeeltelijk van won. Je iPad werd er wat lomp van, maar lekker typen deed het wel. 

Nu zijn er twee extremere versies, op twee verschillende manieren. De Rugged Folio (voor iPad vanaf de 7e generatie) is gebouwd om een aardbeving, relationeel geschil of vrijpartij op de bank te overleven. De Combo Touch is juist lichter en wat minder stevig. Beide bieden ze je een toetsenbordje voor je iPad. In tegenstelling tot de Slim Folio worden ze niet met Bluetooth verbonden, maar via de magnetische connector op de zijkant van het apparaat. 

Rugged Folio met serieuze beschermrand Rugged Folio met serieuze beschermrand
Rugged Folio heeft waterbestendig toetsenbord Rugged Folio heeft waterbestendig toetsenbord

Niet subtiel

De Rugged Folio raad ik je alleen aan als je de extra bescherming nodig hebt, want je strakke iPad wordt er een lomp ding van. Hij voldoet dan wel aan militaire eisen voor valbescherming, het toetsenbord kan een glas water aan en je kunt er iemand de hersens mee inslaan, subtiel is het allemaal niet meer.

Maar werken doet het probleemloos. Met de uitvouwbare stand kun je hem bijzonder stevig neerzetten en het toetsenbord kun je ook eenvoudig op de rug klappen. Typen gaat soepeltjes en met de sneltoetsen bovenaan heb je opeens de touch bediening niet meer nodig. Zoveel bescherming kost je 140 euro.

Met trackpad

De Combo Touch is nog ietsje duurder, maar deze unit kan echt concurreren met het Apple-origineel. Voor 150 euro heb je een verlicht toetsenbord die ook gewoon via de Smart Connector aan je iPad te klikken is en die je iPad niet veel dikker maakt. Maar het 'pièce de resistance' is de trackpad. Opeens heb je een laptop met een wijzertje op het scherm.

Ten opzichte van de Slim Folio en de Rugged Folio kun je bij de Combo Touch ook nog eens eenvoudig het toetsenbord verwijderen, zodat je weinig extra gewicht meeneemt. 

De Combo Touch in zijn natuurlijk omgeving De Combo Touch in zijn natuurlijk omgeving
Combo Touch met sneltoetsen boven en trackpad onder Combo Touch met sneltoetsen boven en trackpad onder

Als je geen lomperik bent of in de offshore werkt raden we je de Combo Touch aan als het fraaiste externe toetsenbord voor je iPad van dit moment. In tegenstelling tot de Rugged Folio is deze beschikbaar voor meerdere types, waaronder de gewone iPad, de Air en de Pro 10,5 inch. Let wel op dat je iPad de laatste update heeft gehad, want bij mij werkte het toetsenbord pas na een update. 

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore