Bright Stuff

B&W PX7

10 juni 2020 17:01 Aangepast: 12 juni 2020 16:18

Bowers & Wilkins staat bekend om z’n verfijnde geluid en mooie design. Met de B&W PX7-koptelefoon levert Bowers & Wilkins dit opnieuw, maar wel tegen een premium prijs.

Vergeleken met de Bose 700 en de Sony 1000XM3 voelt de B&W PX7 wat stug aan. Hij klemt zich op je hoofd en laat niet zomaar los. De oorschelpen zitten stevig tegen het hoofd aan. Dat is even wennen, maar daarna voelt elke andere koptelefoon of ‘ie zo van je hoofd kan vallen.

Bovendien helpt het om ongewenst geluid van buiten tegen te houden, zelfs zonder de active noise cancelling aan. Zelfs bij lang dragen irriteert de PX7 niet. Wat wel jammer is: de koptelefoon is niet compact op te vouwen, meenemen kan dus alleen rond de nek of in de bijgeleverde, vrij grote hoes.

Uitstekend geluid

De actieve ruisonderdrukking van de PX7 is vergelijkbaar met die van Bose en Sony. Dat zegt veel: de twee zwaargewichten proberen elkaar al jaren af te troeven en bepalen waar de lat ligt.

Waar de B&W zich echter onderscheidt, is de geluidskwaliteit. Die is veel beter dan bij Sony en Bose, zowel met als zonder ruisonderdrukking. Meer details in de muziek, een ruimtelijker geluid dat niet klinkt alsof je opgesloten zit in je koptelefoon – echt een genot. Met de actieve ruisonderdrukking aan hoor je wel wat verschil, maar het is niet irritant. In normale situaties hoef je de ruisonderdrukking alleen te gebruiken in de laagste stand omdat de oorschelpen goed tegen het hoofd aanzitten.

Mooi afgewerkt

Net als eerdere koptelefoons van Bowers & Wilkins is de PX7 mooi afgewerkt en door het textiel aan de buitenkant ziet hij er sjiek uit. Hij komt alleen in lichtgrijs en antraciet, jammer genoeg niet in goud zoals z’n voorganger (de PX). Door het gebruik van koolstofvezel is het gewicht wel verlaagd.

Op de rechter-oorschelp zijn bijna alle knoppen te vinden die je nodig hebt. Volume, play/pause, aan/uit en bluetooth. Daarnaast een USB-C-aansluiting en 3,5 mm-poort. Op de linkerschelp zit een knop voor de mate van ruisonderdrukking; uit, laag, hoog of automatisch.

Sterke accuduur, geen vertraging

Op een volle lading gaat de PX7 ruim 30 uur mee en als hij leeg is, kan je er binnen 15 minuten voor 5 uur aan energie in pompen. Bluetooth gaat via versie 5.0, bovendien kan je de PX7 aan meerdere apparaten tegelijk koppelen en gaat het wisselen tussen die apparaten moeiteloos. Tijdens het testen (ruim een maand) heeft de koptelefoon nooit connectie verloren. 

Zijn sterke prestaties heeft de PX7 waarschijnlijk te danken aan de aptX Adaptive-codec van Qualcomm; naast een betrouwbaardere verbinding maakt die ook 24-bits high-res audio mogelijk en vermindert vertraging tussen wat je ziet en hoort als je een film kijkt. De draagsensor merkt goed op wanneer je de koptelefoon af- en opzet, zodat muziek en video automatisch gepauzeerd wordt.

Met de PX7 presteert Bowers & Wilkins op gebied van audio en afwerking zijn bekende hoge niveau. De sterke ruisonderdrukking maakt van de koptelefoon een fraai totaalpakket, al is de prijs met 399 euro wel 50 tot 100 euro boven het beste van Sony en Bose.

Pluspunten:

  • Premium looks
  • Comfortabel
  • Superieur geluid
  • Goede ANC

Minpunten:

  • Niet opvouwbaar
  • Duurder dan concurrentie

Kijk bij Bright Stuff voor meer gadgets die wij aanraden.

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore