Smart home

Review: draadloze beveiligingscamera Arlo Go

17 mei 2020 15:01 Aangepast: 17 mei 2020 15:15

De Arlo Go is een slimme beveiligingscamera die niet binnen bereik van de wifi hoeft om te werken. Bright testte deze speciale bewakingscamera.

Slimme camera's voor rond je huis vind je in alle soorten en maten. Van 4K- tot VHS-kwaliteit, van batterijvreters tot vastgeschroefd aan de muur. Maar wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal graag een netwerkverbinding willen. Meestal via wifi, soms met een netwerkkabel.

Dat maakt de nieuwe Arlo Go bijzonder: deze draadloze slimme camera heeft ruimte voor een simkaartje en kun je dus ook helemaal vooraan je oprijlaan ophangen, of achter je tennisbaan waar de wifi niet zo lekker is. 

Het eerste dat opvalt aan de Arlo Go is dat hij gigantisch is. Houd hem naast de reguliere Arlo-camera's en het ontwerp is vergelijkbaar, maar dan met een BMI van 35. Hij is ook nogal wit en dus niet bepaald onopvallend. Je kunt hoesjes kopen van zwart of groen rubber en zelfs een Ghillie suit, zodat je camera als een sniper verkleed in de boom kan hangen. 

Lokaal video opslaan

Waar Arlo in uitblinkt is de mogelijkheid om lokaal video op te slaan. Je kunt ook een abonnement nemen en in de cloud opslaan. Voor 2,79 per maand per camera krijg je geavanceerde meldingen, persoonsdetectie en kun je specifieke bewegingszones instellen. Voor 8,99 euro heb je 30 dagen cloudopslag en kun je zoveel camera's toevoegen als je wilt.

Maar het fijne aan de Arlo-camera's is dat je nog steeds best veel functionaliteit hebt zonder dat abonnement. Standaard krijg je al cloudopslag van de afgelopen week in stukjes van maximaal 10 seconden. Bovendien kun je een microSD-kaart in de ArloGo stoppen om nog veel meer op te kunnen nemen. 

Arlo Pro (links) Arlo Go (rechts) Arlo Pro (links) Arlo Go (rechts)

Data-abonnement en beeldkwaliteit

Waar je sowieso aan vast zit is een data-abonnement. Volgens Arlo gebruikt de Go ongeveer 850 Mb per maand aan mobiele data. Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van hoe vaak je in je app zit mee te kijken naar wat de camera ziet.

Het relatief lage dataverbruik komt doordat de camera streamt met 720P. Dat is niet genoeg om de kleur ogen van je inbreker te herkennen. De Arlo Ultra kan wel in 4K-kwaliteit opnemen. Als je dus wel kan aansluiten op je wifi, is dat de betere keuze. Ook omdat de Arlo Go 375 euro kost. Voor hetzelfde geld koop je ook een setje van twee Arlo Pro 2-camera's die in full-hd filmen. De Arlo Go raden we dus alleen aan als hij echt niet op je wifi kan. 

Leuke extra is de mogelijkheid om het beeld van de camera op je Google Nest Hub te toveren of een ander slim scherm. "Hé Google, laat me de tennisbaan zien" levert een keurig beeld op van je butler die stiekem zit te bellen. Met 2-weg audio kun je met hem praten en zijn reactie horen.

Aanrader op plekken zonder wifi 

Wie behoefte heeft aan een beveiligingscamera die een plek in de gaten houdt waar geen wifi is, heeft met de Arlo Go een prima aankoop. Hij is eenvoudig te installeren, de app werkt eenvoudig en de beeldkwaliteit is goed genoeg om je in ieder geval te kunnen alarmeren en te vertellen dat er iemand in een zwarte hoodie je theehuisje aan het beroven is. 

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van