Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zens Liberty draadloze lader

Review: de oplaadmat die Apple (nog) niet maakte

20 april 2020 19:11

Apple gleed uit over de beloofde oplaadmat AirPower, waarmee je drie apparaten tegelijk draadloos zou kunnen opladen. Zens heeft de Liberty: voor draadloos opladen van twee apparaten én optioneel nog een Apple Watch.

Apple maakte een grote uitglijder toen het de oplaadmat AirPower aankondigde waar je een iPhone, Apple Watch en AirPods op zou kunnen leggen om ze draadloos op te laden. Het project was niet levensvatbaar en werd geschrapt. (Volgens geruchten werkt Apple stiekem toch verder aan het AirPower-project.)

Het Nederlandse Zens pakte de draad op en de fraaie Liberty maakt het mogelijk twee apparaten op te laden door ze waar dan ook neer te leggen. Via een USB-poort kun je een derde apparaat bedraad opladen of met een adapter je Apple Watch stroom geven. Heb je een iPhone, AirPods en een Apple Watch, dan kun je nu met één stopcontact alle drie je apparaten van stroom voorzien. 

De doos probeert Apple niet na te doen in kleur, maar de uitpakervaring komt aardig overeen. Een dikke kartonnen doos met een lade, die je met een rubberen lipje opentrekt, onthult de lader en zijn accessoires. In de doos vind je een USB-C kabel, een oplader en zelfs een schoonmaakdoekje.

Alles meegeleverd, zelfs een schoonmaakdoekje Alles meegeleverd, zelfs een schoonmaakdoekje
Voor wie van Steampunk houdt Voor wie van Steampunk houdt

De Zens Apple Watch USB Stick is bijna een review op zichzelf waard. Want het is een superhandige, ultracompacte oplader die je ook in een computer, een televisie of een powerbank zou kunnen stoppen. Met 40 euro is hij maar amper duurder dan de standaard oplaadkabel van Apple zelf en een stuk bruikbaarder. Er zit een verlengsnoertje bij, maar zonder is hij ook heel praktisch. 

Prik je hem op de Zens Liberty, dan heb je een opstaand vlak waar je de Apple Watch op kan laden. Handig, maar je hightech of huiselijke object heeft wel een onooglijke witte pukkel gekregen en wordt een stukje moeilijker te verstoppen in je interieur. 

Apple Watch USB-stick: praktischer, niet fraaier Apple Watch USB-stick: praktischer, niet fraaier

De Zens Liberty-oplader kost 149 euro. Je kunt dan je iPhone en je AirPods lukraak op de lader gooien en je hebt nooit meer een lege batterij.

Wil je je Apple Watch ook nog op kunnen laden, dan moet er nog eens 40 euro tegenaan. Helaas kun je die niet zomaar ergens op de mat leggen, maar moet die op het speciale (maar niet zo fraaie) adaptertje. Voor het gemak is dat wellicht een klein offer, maar wie de Liberty kocht als design object, zal er minder blij mee zijn.

Daarnaast hoor je in een stille ruimte de ventilator zachtjes draaien. Een logisch gevolg van de grote hoeveelheid spoelen in het apparaat en het enige nadeel van de Zens Liberty. 

Voor in een strak design-interieur of voor de luie mens die geen kabels in wil prikken, is dit een ideaal apparaat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple iPhone SE

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van