Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Parkeerprobleem

Getest: nooit meer teveel betalen voor parkeren met ParkAlert

16 maart 2020 11:10

Betaal je het parkeren regelmatig met een parkeerapp, dan kan Parkalert ervoor zorgen dat je precies dat betaalt wat je moet betalen.

Het voordeel van parkeerapps is dat je niet van tevoren hoeft te bedenken hoe lang je ergens zult staan. Het nadeel is dat je er zelf wel actief voor moet kiezen om je betaling stil te zetten als je weg rijdt. De ParkAlert is een app met een fysieke button die je waarschuwt als je wegrijdt zonder je parkeeractie uit te zetten. Bovendien waarschuwt hij je als je uit je auto stapt in een betaalzone en nog geen betaling hebt aangezet. 

Fysieke knop

De technologie is vrij eenvoudig. De fysieke button is met bluetooth verbonden aan je telefoon. Loop je buiten bereik van de knop in een parkeerzone, dan geeft hij de opdracht om een parkeeractie te starten met de Yellowbrick-app als je dat nog niet gedaan hebt. Kom je later weer binnen het bereik van de knop, dan suggereert hij de parkeeractie weer te stoppen. 

Beginnen met parkeren kan niet met de knop, maar het stoppen kan wel door op de knop te drukken. Die button is grijs met oranje en past aardig in het interieur van je auto. Maar wie gekozen heeft voor het strakke interieur van een Audi A3 bijvoorbeeld wil niet zo'n puist in z'n auto ben ik bang. Je kunt hem dan ook onzichtbaar plaatsen aan de binnenkant van je dashboardkastje bijvoorbeeld. 

Batterij snel leeg

De ParkAlert Button was bij mij binnen 4 weken leeg. Officieel zou de batterij wel een jaar mee moeten kunnen gaan. De batterij is te vervangen, maar als dat werkelijk elke 4 weken moet is het teveel gedoe voor wat het oplevert.

De combinatie van de wisselende temperatuur in een auto en het steeds binnen en buiten bereik zijn van bluetooth trekt logischerwijs de batterij snel leeg. Dat merken we met Bluetooth trackers ook en die werken volgens hetzelfde principe.

Te hoge kosten

De button kost €79,50 en is dan vijf jaar te gebruiken. Sommige parkeerapps kunnen je ook een waarschuwing geven als je weer begint te bewegen met de auto. Ook zijn automakers bezig om deze functionaliteit toe te voegen aan nieuwe wagens.

Als je regelmatig vergeet je auto aan te melden bij een parkeerapp en je dat serieus geld kost, dan is de ParkAlert button voor jou. Maar voor de rest van ons is de functionaliteit te beperkt en zijn de instapkosten te hoog. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zorgen over laden elektrische auto in ondergrondse parkeergarage

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore