Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Duurtest Nissan E-NV200 Evalia: klaar voor coronapocalypse?

17 maart 2020 12:20

De volledig elektrische Nissan Evalia is erg handig in onzekere tijden, vindt autotester Rutger. Opladen met je zonnepanelen en ruimte genoeg voor de boodschappen.

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg de updates.

Ik zou het liefst een autoreview schrijven zonder het over het coronavirus te hebben. Maar dit elektrische Nissan-busje is zo'n ideale auto in deze omstandigheden dat ik het niet kan laten liggen. Om twee redenen: hij is elektrisch en hij is gigantisch. 

Elektrisch vs. brandstof

Ik wil niemand bang maken in deze apocalyptische tijden, maar als het al lastig is om aan toiletpapier te komen, dan is brandstof nog even een stukje belangrijker. Want om dat toiletpapier bij de supermarkt te krijgen heb je brandstof nodig. Want bijna alle vrachtwagens rijden op diesel. Als ergens in die keten veel personeel ziek wordt, dan is er een probleem. Om er voor te zorgen dat we minstens ambulances kunnen laten rijden en vrachtwagens vol toiletpapier. 

Nu is het nog lange niet zo ver. Maar moet je je voorstellen hoe heerlijk het uitzicht is op een elektrische auto op de oprit. Ik heb een dak vol zonnepanelen waar ik de auto mee kan laden. Bovendien is er in de stroomvoorziening een stuk minder afhankelijkheid van personeel. De opwekking moet gemonitord worden, maar de stroom hoeft bijvoorbeeld niet naar je huis getransporteerd door een chauffeur.

Als alle garages dicht zijn, heb ik nog lange tijd geen zorgen omdat een elektrische auto weinig slijtage-onderdelen kent. Ik zing het dus wel even uit met mijn accu. 

Boodschappen

In Nederland is er nu geen enkele reden om te hamsteren. Maar stel dat iemand in het gezin ziek zou worden en we in quarantaine terechtkomen, dan kunnen we eenvoudig voor drie weken boodschappen halen in de Evalia, want hij is gigantisch.

Standaard is het een 7-zitter, maar je kunt er ook een 4-zits van maken met enorm veel laadruimte: 6 kratten bier, 20 pakken luiers en voor drie weken boodschappen moeten er prima in passen.

Mocht ons dorp een nieuwe corona-brandhaard worden, dan is de auto ook ruim genoeg om er alle survivaltools in te stoppen die je kunt bedenken en er mee de wildernis in te trekken. Het enige dat ik dan mis zijn stopcontacten die je kunt gebruiken vanaf de accu. 

Volgende week deel 3 van deze duurtest.

Miniatuurvoorbeeld
DEEL 1

Duurtest Nissan E-NV200 Evalia: elektrische 7-zitter

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore