Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Pimp my Rifter

Duurtest Peugeot Rifter: Apocalypse Edition

08 augustus 2019 12:12 Aangepast: 08 augustus 2019 22:54

Onze autotester Rutger ging op pad met de Peugeot Rifter: een niet zo sexy busje. Maar daar valt best iets aan te doen.

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier de updates.

Deel 1: Peugeot Rifter, de ultieme vakantiebus?

Deel 2: Peugeot Rifter: hoe praktisch is ie?

In de categorie 'Busjes' is de Peugeot Rifter niet onaantrekkelijk om te zien. Maar dat is zoiets als zeggen: in de categorie 'Regenlaarzen' zijn dit best verfijnde modellen. Gelukkig stond ik met de praktische Peugeot op Buitenkunst: een camping waar je dagelijks workshops kunt volgen van theater tot beeldende kunst. De Rifter viel met zijn neus in de boter, want de workshop 'Pimp my ride' kwam langs. 

Het idee

De Peugeot is natuurlijk vrij groot. Dus er een sportief karretje van maken wordt lastig zonder er de slijpschijf in te zetten. Al heeft Renault met de Formule 1 Espace ooit een dappere poging gedaan. Ik vermoed dat zij wel meer dan één dag en een stapel golfkarton ter beschikking hadden. Logischerwijs gingen wij de andere kant op: avontuur. Een snorkel en een bullbar misschien? Of nog iets pittiger: een post-apocalyptisch overlevingsvehikel. Daar lijkt de Rifter een prima basis voor. Zo gezegd, zo gedaan. Team Rifter met Paul, Leon, Martijn en Rutger gingen aan de slag. Cue A-Team muziekje

Showroom appeal

Omdat de Rifter getoond zou worden in een showroom, hebben we ons gefocust op de meest zichtbare kant. De neus werd voorzien van Full Cardboard Armour Plating om zombies en andere onverlaten op te ruimen zonder te hoeven remmen. Om te voorkomen dat ze door de voorruit komen kukelen, werd ook daar een plaat over bevestigd. De zijkant werd verstevigd en op het dak verscheen een geschutskoepel. 

Na een dag knippen, snijden, verven en plakken was onze Peugeot Rifter Post Apocalyptic Edition klaar om getoond te worden aan het publiek. Uiteraard met een uitgebreide optielijst: van gasmaskers tot leren bekleding. Het was een opvallende verschijning in de showroom. Naast een getunede Twingo en een Volkswagen Jetta die tot Fuego was omgedoopt. 

Tegen een kleine meerprijs Tegen een kleine meerprijs
God is in the details God is in the details
Binnenkort bij uw Peugeot dealer Binnenkort bij uw Peugeot dealer
Volkswagen Jetta Fuego Volkswagen Jetta Fuego
Subtiele verbeteringen Subtiele verbeteringen

Volgende week zal alle karton weer van onze Rifter afgewaaid zijn en trekken we conclusies na vier weken door dik en dun met de Fransoos. 

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier de updates.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore