Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Duurtest met een reden

Duurtest Mini Countryman Plug-in: it's not you, it's me!

01 juli 2019 14:54 Aangepast: 01 juli 2019 19:42

We gaan week 3 in met de Mini Cooper S E Countryman All4 en autotester Rutger moet zijn mening wellicht een beetje gaan herzien.

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto voor de Bright Duurtest. Volg hier de updates.

Binnenkort verschijnt onze video-review van de Mini Countryman Plug-in (abonneer je op ons YouTube-kanaal). Daarin vertel ik je uiteraard van alles over de auto, maar ook over mijn gecompliceerde relatie met de maxi Mini. Ik heb de grootste moeite om rationeel iets aardigs over de auto te zeggen. Maar tegelijkertijd pakt de mega-Mini me helemaal in. Ik stap er met plezier in, ontvang gracieus de complimentjes die gemaakt worden over de sympathieke SUV en raak langzaam maar zeker gewend aan de wonderlijke combinatie van sportieve ambities en eco-eigenschappen. 

In een tijd waarin we genderfluïditeit bespreken, is een auto die een beetje rap en een beetje zuinig wil zijn toch niet zo moeilijk te verklaren, spreek ik mezelf dan toe. Als een flexitariër werkt hij zich de eerste 30 kilometer door een gevulde batterij heen, om daarna te doen alsof er niets veranderd is en de 3 cilinder benzinemotor weer aan te zwengelen. Daar merk je trouwens niets van achter het stuur, want die driecilinder is verbazend zwijgzaam voor een blok dat relatief veel te verstouwen heeft. 

Balans

Ik denk dat ik de verhouding Jekyll en Hyde zelf andersom had gewild. Of in ieder geval iets meer in balans. Ik hoef echt geen 225 pk in een auto als deze. Met 150 pk maak je mij ook al heel gelukkig. Als daar tegenover een elektrisch bereik van 50 kilometer mag staan, dan zou ik de Countryman meteen uitroepen tot de sympathiekste plugin die je kunt kopen. 

De komende week zal ik in volstrekte vertwijfeling doorbrengen met onze plug-in duurtester.

Eerder in deze duurtest:

Mini Countryman Plug-in: baby BMW

Mini Countryman Plug-in: what's in a name?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore