Ga naar de inhoud
Stille nacht

Getest: geen last van gesnurk met deze slaap-oordoppen

Alpine maakt een slim setje oordoppen voor in bed: je snurkende partner hoor je een stuk minder hard, maar de wekker komt wel gewoon door.

Oordoppen draag je (hopelijk) tijdens concerten, maar bij het slapen kunnen ze ook behulpzaam zijn. Als ik in de buurt van snurkende mensen moet slapen, gebruik ik vaak oordopjes van een soort schuimrubber, maar die dempen ook de wekker. Uiteraard is er een bedrijf dat daar iets op gevonden heeft. Het Nederlandse Alpine is bekend onder muzikanten, muziekliefhebbers en motorrijders, maar de dopjes die door hen gebruikt worden zijn te hard om in te hebben als je ligt te slapen. 

Ik probeerde een paar nachten de SleepSoft Earplugs. Het zijn oordopjes met een soort rubber appelsteeltje er aan gemonteerd. Zo kun je ze uit je oor halen, ook als je ze er ver ingedrukt hebt. De demping is fantastisch. Het wordt een stuk stiller, zonder dat je het gevoel krijgt dat je in een raar soort vacuüm terecht bent gekomen. Alpine belooft 25 dB demping, terwijl je geluiden als een alarm of wekker nog wel goed doorkrijgt. 

Ik ben geen groot liefhebber van dingen die je in je oor moet proppen. In-ear koptelefoons vallen me altijd uit de oren en de Earplug waar ik 's nachts op lag, viel tijdens één van de drie testnachten ook uit mijn oor. Dat zal per persoon verschillen, vermoed ik. 

Wie 's nachts een beetje minder van de buitenwereld mee wil krijgen, heeft zeker goede oordoppen aan de Alpine Sleepsofts. Ze zijn online en bij apotheken en drogisterijen te koop voor 13 euro.  

Slaapoordopjes
Lees ook
Slaapoordopjes van Bose officieel op de markt