Elektrische auto's

Duurtest elektrische Hyundai Kona: de volgende stap

30 oktober 2018 22:22 Aangepast: 31 oktober 2018 21:49

Bright test de komende weken 'de belangrijkste elektrische auto' van dit moment: de Hyundai Kona. Waar past deze auto in het rijtje Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model S?

In 2011 begon de Bright Duurtest vanwege een simpele aanleiding: de introductie van de eerste betaalbare elektrische familiewagen: de Nissan Leaf. Elektrisch vervoer leek toen en nu de meest voor de hand liggende manier om ons te blijven voortbewegen zonder de aarde teveel te belasten.

De nieuwe Hyundai Kona met zijn 64 kWu accu maakt dat nog een stukje gemakkelijker. De nieuwe Nissan Leaf beloofde een retourtje Groningen-Amsterdam een makkie te maken, maar de laadsnelheden vielen tegen. Of de Kona wel een wagen voor lange afstanden blijkt te zijn, testen we komende week met een retourtje België.

Bekijk de video bij de start van deze duurtest. Stel je vragen in de comments en abonneer je op ons kanaal om de slotvideo niet te missen.

Volg de duurtest

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Wekelijks beschrijft hij zijn ervaringen. Volg zijn updates.

Deel 1 Hyundai Kona: de doorbraak

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurtest elektrische Hyundai Kona: de doorbraak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van