Smartphones

Review Sharp Aquos D10: onopvallend en degelijk

29 oktober 2018 14:30 Aangepast: 29 oktober 2018 20:24

Het Japanse merk Sharp is terug op de Europese smartphone-markt. Ook in Nederland bracht Sharp onlangs de midrange telefoon Aquos D10 uit. Is het toestel zijn geld waard?

De Sharp Aquos D10 is een midrange smartphone met een adviesprijs van 399 euro. Het toestel werkt met de wat oudere Snapdragon 630, heeft 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Net als veel andere smartphones van 2018 heeft de D10 een notch, een inkeping bovenin het scherm. 

Het asymetrische ontwerp van het 6 inch scherm, met ronde hoeken aan de bovenkant en scherpe hoeken aan de onderkant, is eigenlijk het enige wat echt bijzonder is aan de buitenkant. De D10 heeft een glazen achterkant, die helaas makkelijk vingerafdrukken aantrekt. 

Redelijke camera

De camera’s bestaan uit een 12 megapixel lens en een 13 megapixel telelens op de achterkant, en een 16-megapixel-camera aan de voorkant. Verwacht geen pareltjes van foto's, maar voor zijn prijs is het zeker geen verkeerde camera.

De telefoon heeft geen bijzonder grote accu, maar lijkt toch een nette dag gebruikt te kunnen zonder problemen. Hoewel de telefoon niet geleverd wordt met een snellader, krijg je wel een USB-C-kabel om er helemaal bij te horen in 2018. Het toestel ondersteunt nog geen draadloos opladen.

De vingerscanner en gezichtsontgrendeling zijn aanwezig, maar de gezichtsherkenning maakt enkel gebruik van de normale camera. Er is geen dieptesensor, zoals bij Face ID bij de iPhones. Bovendien werken zowel de vingerafdruk- als gezichtsherkenning niet als de snelste.

De software van de D10 is heel licht en niet gevuld met overbodige applicaties. Sharp biedt wat extra mogelijkheden om snel tussen apps te wisselen, maar verder geniet je van Android zoals het hoort. Het toestel zit nog op Android 8.0 Oreo, een update naar Android 9.0 Pie is er nog niet.

Prettig scherm

Tot slot: het scherm. Sharp staat natuurlijk bekend als schermfabrikant. Het is dan ook niet verrassend dat het scherm van de Aquos D10 aangenaam prettig is. De resolutie is 2160x1080 pixels en kan verrassend fel worden.

Het scherm nodigt uit tot mediagebruik, maar de geluidskwaliteit uit de enkele speaker aan de onderkant laat dat een stuk minder toe. Jammer dat er geen 3,5mm audiopoort is.

Degelijk

Met deze Aquos D10 doet Sharp graag mee met de telefoontrends van 2018, zonder op te vallen. De D10 is een fijne telefoon voor wie graag een degelijk toestel heeft voor een wat lagere prijs, maar het niet erg vindt om in te leveren op extra functies, zoals draadloos opladen, waterdichtheid of stereo-speakers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van