Ga naar de inhoud
Dat gaat hard

Getest: dit elektrische skateboard haalt 40 km/u

Kan je zonder skateboard-ervaring toch op een elektrisch skateboard rijden? Bright testte het, met redacteur Bram als proefkonijn.

De Koowheel Kooboard is een elektrisch skateboard, officieel een longboard. In twee van de banden zit een motor verstopt waardoor hij ongelofelijk hard kan. Bram heeft hem getest. Bekijk de video.👍

Volgens skateboardwebshop Voltaboards.nl (dank voor het uitlenen!) is het momenteel het meest populaire elektrische skateboard in Nederland. Het is te vergelijken met het Boosted Board, de internationale marktleider. Alleen dan is Koowheel van Chinese makelij en drie keer zo goedkoop. De Koowheel Kooboard kost namelijk 'slechts' 549,99 euro.

Specificaties

De Kooboard is angstaanjagend snel. In de eco-modus is de maximale snelheid zo'n 25 km per uur en in de snelle modus 40 kilometer per uur. Ik heb die snelheid niet gehaald, omdat ik het niet durfde.

Als je rustig rijdt, kom je er zo'n 15 kilometer ver mee. Verder heeft het skateboard flinke dikke rubberen wielen (6,7 cm dik bij 9,7 cm hoog), waardoor het redelijk stabiel op de weg ligt. Het board is 7,5 kilo zwaar en zelfs als je 130 kilo weegt, mag je er nog op.

Het elektrische skateboard is bedoeld voor de last mile, oftewel de laatste 1,5 kilometer van de reis. Van de trein naar het werk, of van de parkeerplaats naar het centrum van de stad.

Het is illegaal

Dat klinkt ideaal, maar het is illegaal om met een elektrisch skateboard op de openbare weg te rijden. Het mag alleen op eigen terrein. En, eerlijk is eerlijk, ik begrijp dat wel. Want met het apparaat is niks ms, maar het is echt pittig om dit goed te besturen en geen gevaar op de weg te worden.

Knikkende knieën

Het viel me mee hoe eng het was om als onervaren boarder op de plank te staan, al was dat alleen als ik rechtdoor ging en het asfalt mooi strak was. 40 kilometer per uur heb ik niet gehaald, maar wel 31 kilometer per uur en dat zorgde voor knikkende knieën.

Ook in de bochten was ik niet heel stabiel en bij tegenliggers drukte ik al snel op de rem. Oftewel: je hebt als onervaren boarden behoorlijk veel kilometers op verlaten landweggetjes nodig voordat je met een beetje zekerheid de stad in wil rijden.

Meer gadgetreviews? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal en like Bright op Facebook.

Legaal
Kijk ook
Legaal elektrisch steppen of skaten? Bijna onmogelijk