Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Getest: betaalbare smarthome-camera Ezviz C6T

02 juli 2018 12:39 Aangepast: 02 juli 2018 12:50

De Ezviz is een interessante beveiligingscamera voor thuis. Voor 99 euro heb je een full-hd camera die meedraait als er iemand in beeld komt. Maar er zijn wel een paar minpunten.

De Ezviz C6T is vergeleken met andere smarthome-camera's een bijzondere verschijning. Anders dan bijvoorbeeld de Arlo Pro, de Honeywell Lyric en de Nest-camera's is hij wat groter en vooral ronder. De bolvormige camera is op een tafel of kast te zetten, maar ook aan het plafond vast te maken.

Niet in de cloud

In tegenstelling tot de concurrentie slaat deze camera beelden voorlopig niet op in de cloud, maar op een geheugenkaartje achterin de camera. Dat kan onhandig zijn als hij op een plek is gemonteerd waar je niet makkelijk bij kan om dat kaartje te verwisselen.

Theoretisch gaat de installatie heel eenvoudig met een QR-code in de app, maar het lukte mij niet om de C6T op mijn wifi-netwerk te krijgen. Zelfs na het uitschakelen van het 5 Ghz-netwerk bleef ik problemen houden. Uiteindelijk heb ik er maar een ethernetkabel ingedrukt, handig is anders. 

Meebewegende camera

Wat de Ezviz echt anders maakt dan de concurrentie is de lens die zowel heen en weer als op en neer kan bewegen over een groot gebied. Zo kun je zelfs een 360-gradenfoto maken. De lens kans zichzelf ook in de behuizing verstoppen in de pauzestand, een prettig idee voor de privacy. Heeft de camera iemand in beeld, dan kan hij deze automatisch volgen.

Het beeld is prima, maar hij kan niet zo goed met tegenlicht omgaan als de duurdere concurrenten. Afhankelijk van de plek waar je hem ophangt kan dat een dealbreaker zijn. Als hij op ramen gericht is, zul je bij volle zon mensen slecht kunnen herkennen. 

Alexa

De camera is te bedienen met Amazons slimme spraakassistent Alexa als je al een Amazon Echo-speaker in huis hebt staan. Verder zijn er nog geen smarthome-integraties bekend. Via IFTTT kun je wel het een en ander triggeren. Zo kan je bijvoorbeeld je lampen aanzetten als de C6T iemand gespot heeft.

Voor €99 is de Ezviz een bijzonder capabele full-hd smarthome-camera. Enige minpuntjes zijn het gebrek aan een clouddienst, de beelden bij tegenlicht en de moeizame installatie op een 5 Ghz wifi-netwerk. Houd daar bij aanschaf rekening mee. 

Kijk ook onze review van de videodeurbel Nest Hello:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tips bij het kopen van een beveiligingscamera

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore