Smart Home

Videodeurbel Nest Hello getest: mag dit wel?

02 juli 2018 00:09 Aangepast: 09 juli 2018 09:12

Merijn installeerde de nieuwe slimme videodeurbel van Nest naast zijn voordeur. Maar mag je wel zo'n beveiligingscamera op de straat richten?

De Nest Hello is de eerste slimme deurbel van Nest, onderdeel van Google. Je kan op je telefoon zien wie er aanbelt, ook als je niet thuis bent. Bovendien is het tegelijk een bewakingscamera.

Merijn testte de Nest Hello ruim een week bij zijn voordeur. De deurbel deed z'n werk, de beeldkwaliteit was goed en de notificaties zijn dik in orde. Toch voelde het niet goed. De deurbel was namelijk 24 uur per dag de hele straat aan het filmen en doordat we bij het testexemplaar de abonnementsdienst Nest Aware kregen, werden die beelden allemaal opgeslagen in de cloud. Een belletje naar de Autoriteit Persoonsgegevens bracht uitkomst: wat wij deden mag helemaal niet. Het continu filmen van de openbare weg is verboden.

Hoe zit het precies met die regels? En hoe goed werkt de Nest Hello? Merijn vertelt het in deze video:

De Nest Hello kost 279 euro. Gebruikers kunnen gratis tot 3 uur aan beelden terugkijken. Voor verder terugkijken heb je een abonnement vanaf 5 euro per maand nodig.

Vorig jaar testten we een concurrent: de Ring Video Doorbell 2.

Geen video's missen? Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Zo voorkom je dat je videodeurbel de wet schendt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van