Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Goede prijs

Review OnePlus Bullets Wireless: prima oordoppen

05 juni 2018 18:49 Aangepast: 05 juni 2018 19:55

Bram testte de nieuwe oordoppen van OnePlus: de Bullets Wireless. Zijn oordeel? Prima.

Ik ben geen fan van drie-sterren-reviews. Het is middle of the road, het zegt eigenlijk niks en als je dan zo'n grote man denkt te zijn dat je je mening wil geven, spreek je dan ook uit. Maar goed, soms is een product gewoon echt drie van de vijf sterren.

De OnePlus Bullets Wireless die ik heb getest zijn draadloze oordopjes met een prima prijs , prima uiterlijk en prima besturing. Ook het draadloos telefoneren werkt prima. En de accuduur? Je raadt het al: prima.

Nekkoord

De nieuwe OnePlus-oordoppen nemen het op tegen de BeatsX-oortjes van Apple. Bij beiden zijn de in-ear oordoppen met elkaar verbonden met een nekkoord, die via Bluetooth weer draadloos verbonden is met een smartphone of ander apparaat. Het grote verschil: de BeatsX kosten 150 euro, de OnePlus Bullets Wireless maar 69 euro.

De BeatsX heb ik niet kunnen testen, maar volgens verschillende reviewers doet de geluidskwaliteit van OnePlus zeker niet onder. Zelf vond ik de geluidskwaliteit goed genoeg.

OnePlus levert drie rubberen doppensetjes mee. Door de rubberen vleugeltjes die tegen je oorschelp zitten, blijven ze steviger op hun plaats. Toch vind ik de normale iPhone-oordoppen prettiger zitten en mooier klinken dan deze OnePlus Bullets, maar dat zal niet voor iedereen zo zijn.

Magnetisch

Een aardig extraatje is dat de oortjes magnetisch zijn en dus naar elkaar toetrekken als je ze niet in je oren hebt. Daardoor worden ze ook uitgeschakeld, wat batterijduur bespaart. Heb je de Bullets verbonden met een OnePlus-telefoon, dan wordt automatisch de muziek gepauzeerd.

Dat klinkt handig, maar als je de oortjes dan wegstopt in het te kleine opberghoesje, dan gaan de oortjes weer los van elkaar waardoor de muziek wel weer doorspeelt. Na een paar dagen had ik door dat ik voorzichtiger moest zijn en toen werkte het wel goed. Ik bedoel natuurlijk: prima.

Snel opladen

De accuduur is zo'n 8 uur op één lading. Met de USB-C-snellader ben je binnen een 10 minuten laden weer verzekerd van een paar uur luisteren.

De middelste knop van de afstandsbediening laat je Google Assistant oproepen. Zo kun je zonder je telefoon te pakken checken of het gaat regenen of een wandelroute plannen. Gebruik je hetzelfde knopje op je iPhone, dan wordt Siri opgeroepen om je (meestal geen) antwoord op je vragen te geven.

Goed voor sporten

De Bullets Wireless kunnen tegen een regenbui, maar niet tegen zwemmen. De oordoppen vallen zelden uit, wat ze geschikt maakt voor tijdens het sporten.

Het eindoordeel? Een niet te vermijden dikke prima.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze oordoppen filteren gesnurk weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore