Getest

6 redenen om de OnePlus 6 niet te kopen

22 mei 2018 20:21 Aangepast: 22 mei 2018 20:21

De OnePlus 6 krijgt alom lof. High-end én goedkoop. Maar Merijn geeft je zes redenen om niet voor de OnePlus 6 te kiezen.

Bijna alle reviewers vinden de nieuwe OnePlus 6 geweldig. Net als de voorganger is dit weer een high-end smartphone voor een kleine prijs (519 euro). Maar welke concessies doe je? Merijn vertelt je in deze video de redenen waarom je geen OnePlus 6 zou moeten kopen:

1 Anoniem design

Er is niets aan het uiterlijk dat hem speciaal maakt. De iPhone X heeft een uniek design, waardoor de randen rond het scherm overal even groot zijn, behalve bij de notch. De Samsung S9 heeft een gebogen scherm. Nokia’s 6.1 en 7 Plus hebben een koperkleurige afwerking, Motorola heeft ronde vormen en Sony heeft juist weer vierkante hoeken. Het design van de OnePlus 6 is nogal anoniem. Het toestel heeft inmiddels ook een glazen achterkant, maar kan niet draadloos opladen. Tja.

2 Te groot 

Het scherm is met 6.3 inch erg groot. Ze hebben bij OnePlus hun best gedaan om dat in zo’n compact mogelijke behuizing te stoppen. Maar het wordt tijd dat OnePlus - net als Samsung, Sony, Apple en Huawei - min of meer hetzelfde toptoestel aanbiedt, maar dan in een kleinere versie.

3 Privacyzorgen

Afgelopen jaar zijn er twee privacy-incidenten bij OnePlus geweest. Zo werden de creditcardgegevens van 40.000 klanten gestolen. Eerder bleek al dat OnePlus gebruiksgegevens van klanten niet anoniem opslaat. Voor beide gevallen heeft het excuses aangeboden en beterschap beloofd, maar het geeft aan dat OnePlus nog niet aan 'privacy by design' doet.

4 De camera

Als je echt de beste camera wilt hebben, moet je bij Android gaan voor de Huawei P20 of de Samsung Galaxy S9. Voor 520 euro krijg je bij de OnePlus 6 wel een prima camera. Maar AI die helpt op je foto’s beter te maken, zoals bij de Huawei P20, of gewoon de stopinstellingen van de camera bij Samsung, vind je niet bij OnePlus. Hieronder wat voorbeelden van foto’s. Tegenlicht doet de OnePlus 6 prima, bewegende onderwerpen wat minder.

5 De speaker valt tegen

Gebruik je je smartphone graag als speaker voor muziek? Dan is de OnePlus ook niet jouw telefoon. Slechts één speaker, terwijl twee inmiddels de standaard is. Hij kan redelijk hard, maar het overtuigt niet. De LG G7 Thinq doet het wat dat betreft een stuk beter. De review van de LG G7 volgt later deze week.

6 Is hij wel echt waterdicht?

Een iPhone en de Galaxy S8/9 neem ik zonder zorgen mee in het zwembad voor onderwaterfoto’s en -video’s. Maar met de OnePlus 6 kan dat niet. Hij zou wel heel even onder water kunnen overleven, maar de OnePlus heeft nog geen IP-rating. Dat is de standaard waarmee wordt bepaald hoe waterdicht en stofafstotend een toestel is.

Het zijn zes dingen die ik je wil meegeven als je overweegt een OnePlus 6 te kopen. Maar we raden je de aanschaf daarmee niet af. Helemaal niet zelfs, het is een toptoestel voor zijn prijs. OnePlus heeft hiermee waarschijnlijk opnieuw de smartphone met de beste prijs-kwaliteitverhouding gemaakt.

Bekijk ook ons interview met OnePlus-oprichter Carl Pei uit november 2017:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

OnePlus 6 met notch en glas aangekondigd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van