Dag benzinescooters

Getest: elektrische scooter NIU N1S

02 mei 2018 06:11 Aangepast: 05 mei 2018 17:33

Het Chinese scootermerk NIU timmert hard aan de weg. Rutger, die geen benzinescooter meer kan zien, testte de nieuwe N1S.

Eén scooter is vervuilender dan een dieselbus. Er gebeurt echter nog niet veel aan omdat de uitstoot op het totaal dat auto's voortbrengen niet heel erg groot is. Maar met je kroost in de bakfiets naast een tweetakt brommer staan, is niet erg verstandig. Ze stoten relatief veel koolwaterstoffen uit, zoals het kankerverwekkende benzeen. Een elektrische scooter lost dat probleem geruisloos op. Ik testte v de elektrische scooter Niu N1S. Bekijk de video.

Goed afgewerkt

Het eerste dat opvalt aan de N1S is het ontwerp. Niet iedereen vindt het een mooi scootertje, maar ik waardeer de futuristische lijnvoering, het achterlicht dat doet denken aan een Spartaanse helm en de olijke ronde koplamp met ledring. Opvallend is ook het afwerkingsniveau. Naden sluiten prachtig op elkaar aan. Alles geeft de indruk dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt. De vitale onderdelen zijn van bekende merken. De accu van Panasonic, de motor van Bosch.

Alleen de ratings op de app die inzicht geeft in staat en standplaats suggereren ellende. Mensen die de scooter niet kunnen vinden, de app die zichzelf afsluit en andere problemen. Ik heb echter geen problemen gehad met die app, dus ik vermoed dat de laatste update geholpen heeft.

Dun materiaal

Het enige minpuntje dat ik kan ontdekken aan de N1S is dat op sommige plekken het gebruikte materiaal echt van de minimale vereiste dikte is. Het beugeltje waar het achterspatbord aan vast zit lijkt van een blikje gemaakt en de plek waar de schokbreker gemonteerd is had van mij ook iets robuuster uitgevoerd mogen worden. Of dat een probleem is, kan ik nu nog niet zeggen. Daarvoor zou je de scooter 5 jaar moeten testen. 

De NIU is geen goedkoop apparaat. De accu alleen al kost €1500. De scooter nog eens dat bedrag. Voor €3000 kun je gemakkelijk twee benzinescooters kopen. Maar die vergiftigen de baby's in je omgeving, dus dat is feitelijk geen optie. Als ik niet zeer gelukkig was met mijn Speed Pedelec zou ik de NIU N1S van harte aanbevelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van