Bright reviews

Game van de week: Super Mario Galaxy

15 november 2007 14:00 Aangepast: 29 april 2018 20:26

&#13; &#13; <p>Kijk even verder dan die rooie pet en blauwe overall. </p>

Super Mario Galaxy verschijnt officieel pas vrijdag maar is nu stiekem al te krijgen – en het is een van de inventiefste, vrolijkmakendste en, dare we say it, beste games in tijden. Trailer en meer na de klik.

Mario zelf is misschien achterhaald. Te blij en kinderlijk vergeleken met moderne games als Halo 3. Maar in Mario's spellen draait het niet om Mario, het draait om de omgevingen en wat je daarin kunt doen. En dat is dit keer werkelijk verbluffend.

Je rent rond planeten in alle soorten en maten, met verschillende hoeveelheden zwaartekracht. Je slingert langs twijgen, transformeert in een honingbij, springveer of spook, strijdt met imponerende eindbazen en nog veel, véél meer. Je hebt volledige bewegingsvrijheid en wordt de ene na de andere vindingrijke uitdaging voorgeschoteld — dit is een platformavontuur dat zijn gelijke niet kent.

Bright-factor: Super Mario Galaxy sluit aan op het idee van de Wii als spelsysteem waarop je met vrienden en familie speelt. In de Co-Star-stand neemt een tweede speler een Wii-afstandsbediening ter hand. Hij of zij wijst vervolgens met de cursor op het scherm aan waar de eerste speler heen moet, manipuleert omgevingselementen en helpt bonussen te verzamelen. Ervaren spelers kunnen zo beginners op weg helpen, of beginners kunnen in de assisterende rol al een beetje aan de game wennen. Heel sociaal allemaal.

platform: Wii
prijs: € 50Super Mario Galaxy

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van