Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright reviews

Game van de week: The Graveyard

27 maart 2008 12:41 Aangepast: 29 april 2018 19:55

&#13; &#13; <p><a href="http://www.tale-of-tales.com/TheGraveyard/">The Graveyard</a> is een bijzonder indie-experiment van Vlaamse bodem, voor Mac en pc. </p>

Het spelpersonage: een bejaard vrouwtje. Het thema: de dood. Video en meer na de klik.

Auriea Harvey en Michaël Samyn willen emotie opwekken met games. Ze zijn al een tijdje bezig met het op Roodkapje gebaseerde horrorspel The Path, maar als tussendoortje is er nu eerst The Graveyard. Een game die eigenlijk helemaal geen game is. Want je doet niets meer dan een bejaarde dame over een kerkhof, naar een bankje laten lopen en weer terug – halverwege speelt een melancholisch liedje van de zanger Gerry De Mol. Maar het wérkt, vooral doordat het personage zo moeizaam loopt. Je leeft je in haar in zoals je dat bij een korte film waarschijnlijk niet had gedaan.

Bright-factor: De probeerversie is gratis, maar voor vijf euro krijg je een unieke extra feature. Speel je de betaalde versie, dan bestaat de kans dat de vrouw tijdens het liedje van De Mol komt te overlijden. Zo speelt The Graveyard met zijn eigen thema, met gameconventies én met je emoties. Missie geslaagd, zouden we zeggen.

platform: Mac, Windows
prijs: € 3The Graveyard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore