Bright reviews

Game van de week: Mario Kart Wii

10 april 2008 15:20 Aangepast: 29 april 2018 19:24

&#13; &#13; <p>Voor de tweede week <a href="http://www.bright.nl/game-van-de-week-pro-evolution-soccer">op rij</a> een Wii-spel als game van de week, maar dit is ook wel een hele fijne. </p>

Mario Kart is zowat 's werelds leukste racegame en de Wii-versie, met gratis stuurtje, ligt vanaf morgen in de winkel. Trailer en meer na de klik.

De essentie van Mario Kart is simpel: rijd zo snel je kunt en voorkom dat je tegenstanders als eerste de finishlijn passeren door power-ups naar hun hoofden te slingeren: schildpadschilden, bananenschillen, bommetjes en wat al niet meer. Op de Wii doe je dit voor het eerst niet alleen in karts, maar ook op motoren. Daarnaast is het mogelijk om, naast de bekende Mario-personages, te racen als zelfgemaakte Mii-figuurtjes. En net als in de versie voor de Nintendo DS van een paar jaar geleden kun je online racen, nu zelfs met z'n twaalven.

Bright-factor: Dat stuurtje – klik je Wii-afstandsbediening erin en draaien maar – werkt beter dan je misschien denkt. Intuïtief genoeg om te zorgen dat niet-gamers er ook mee aan de slag kunnen. En dat was natuurlijk het idee. Wil je toch scherpe tijden neerzetten op de fantasievolle parkoersen, in het populaire onderdeel Time Trial, dan kun je altijd nog kiezen voor de traditionele besturingsmethode. Met een analoge joystick zijn je bochten toch net wat strakker.

platform: Wii
prijs: € 50Mario Kart Wii

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van