Bright reviews

Game van de week: Grand Theft Auto IV

01 mei 2008 16:02 Aangepast: 29 april 2018 15:47

<p>We hadden deze rubriek net zo goed voor een keer 'Game van het jaar' kunnen noemen. </p>

Want dat is Grand Theft Auto IV nu al. Trailer en meer na de klik.

Niko Bellic arriveert per schip in Liberty City, een fictieve versie van New York. Zijn neef had hem gouden bergen belooft, maar van de mooie verhalen blijkt weinig waar. In plaats daarvan komt Niko – hoewel zijn land van herkomst niet bij naam wordt genoemd in feite een Joegoslaaf met oorlogstrauma – al snel in aanraking met de georganiseerde misdaad.

Dat alles vindt plaats in een enorme, gedetailleerde stad, waarin je als speler kan doen wat je wil: bijvoorbeeld minigames spelen, kleren kopen of natuurlijk auto's stelen. Of je werkt een van de missies af die het verhaal voortstuwen. Door die combinatie van een onderhoudend verhaal en ongekende vrijheid is Grand Theft Auto de populairste game van Nederland. Een titel die de reeks met dit nieuwe deel ongetwijfeld zal behouden.

Bright-factor: Jat een auto en de radio begint te spelen. Kies vervolgens met de richtingsknop uit een van de vele radiostations. Met New Age-muziek, rockklassiekers of klagende luisteraars. Of bezoek je appartement, zet de tv aan en zap langs zenders met tekenfilmpjes, onzinprogramma's of commercials. Commercials voor dezelfde nepmerken (zoals biermerk Pißwasser) die je ziet op reclameborden langs de straten. De hoeveelheid content in de wereld van GTA IV, en de humor die daarin verwerkt is, blijft verbazen.

platform: Xbox 360, PlayStation 3
prijs: € 65Grand Theft Auto IV

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van