Bright reviews

Eerste indruk: Eee pc

20 december 2007 12:05 Aangepast: 29 april 2018 14:45

<p>Easy to learn, easy to work, easy to play is de pay-off van de Asus laptop die we gaan testen. </p>

Dus weg met de handleiding. Ik ga op 'no-brain modus' de Eee pc te lijf. Wel voorzichtig, want het is zo'n kleintje dat je hem meteen wilt aaien en een naam geeft. Allereerst valt op dat Eefje, voor iets wat doet denken aan een leesboek met hardplastic cover, behoorlijk compleet is.

Wifi, camera en microfoon om te chatten, radio en stereo speakers om een filmpje te kijken. Met opstarten is ze klaar in 25 seconden, waarna je in een menu met zes tabs (dat lijkt op het menu van je telefoon) heel simpel je internetverbinding, e-mail en bijvoorbeeld offline wikipedia en woordenboek gevonden hebt. Met het Nederlandstalige Linux/Xandros besturingssysteem kan een kind de was doen. Of je oma. Asus doelt met deze laptop van 920 gram en een kleine prijs van 300 euro op nieuwe computergebruikers voor wie Windows abracadabra lijkt of die kosten willen besparen. Neveneffect is dat de Asus Eee pc zo cute is, dat hij onder hackers hartstikke populair is. Dat is dan weer handig voor de scholieren, want zo liggen er veel aanpassingen en uitbreidingen in het verschiet.


7 inch versus 13,3 inch. Dat ik dat iedere dag meezeul!

Ik zou er ook voor vallen. Met in plaats van een harde schijf een flash-geheugen van 4 gb is de laptop muisstil. Het is met sd-kaartjes uit te breiden. Hij speelt films in divx- en xvid-formaat en houdt dat bijna drie uur vol. In de woorden van een copywriter: een ideale snack voor onderweg en tussendoor. Minpuntje is, behalve dat je het gevoel krijgt dat je dikke vingers hebt, het minder gebruiksvriendelijke overzetten van data. Zonder cd-speler of bluetooth ben je aangewezen op wifi, usb-stick of sd-kaart. Wat mij betreft is de parelmoeren plastic uitvoering meer iets voor bij de Barbies. Dat had iets duurder gemogen.


Precies het formaat van een dummy schetsboek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore