Ga naar de inhoud
Bright reviews

Eerste indruk: HTC Magic

<p><span style="font-weight: bold;">Het virtuele toetsenbord van de HTC Magic, de tweede Android-telefoon, typt bijna zo lekker als die op de iPhone. </span></p>&#13; <p></p>

Vodafone Duitsland start in april met de verkoop van de HTC Magic en toonde het toestel deze week op de Cebit in Hannover. In Nederland moeten we nog een paar maanden extra geduld hebben voor dit tweede Android-toestel. Maar we konden het toch niet laten alvast even te spelen met deze 'G2'.

Bijna alles in de HTC Magic is hetzelfde als in de G1, behalve dat het uitklapbare qwerty-toetsenbord ontbreekt en is vervangen door een virtueel toetsenbord. Zoals bij alle smartphones met alleen een aanraakscherm is het cruciaal hoe het typen werkt op dat virtuele toetsenbord. We probeerden het op de HTC Magic. Conclusie: het gaat wel, maar het is zeker als je het toestel gewoon recht houdt wel iets minder nauwkeurig dan het virtuele toetsenbord van de iPhone. Dat komt vooral doordat de toetsjes in de 'portretstand' kleiner zijn dan in de iPhone. Als je de Magic draait, verschijnt de liggende variant van het virtuele toetsenbord en die werkt veel lekkerder. In deze modus komt het dicht bij het invoergemak van de iPhone.

De oplichtende letterpictogrammen na een aanslag zijn wel handig, maar je hebt natuurlijk het liefst dat hij de juiste letter registreert. Het automatisch woorden raden in een balk boven de toetsen werkt ook wel redelijk. Samenvattend is het touchtypen op de Magic beter dan op veel andere smartphones en laat hij alleen de iPhone voor zich, maar het scheelt niet veel.Links de G1 en rechts de Magic.

Het uiterlijk van de Magic is beter dan dat van de vrij grote T-Mobile G1, maar het toestel is nog steeds best dik. Android lijkt wel wat vlotter te draaien op de Magic dan op mijn recensie-G1, maar wellicht dat de 40 geïnstaleerde apps op dit gebied de boosdoener zijn. Verder is de Magic gelijk aan de T-Mobile G1, dus zie daarvoor de Uitpakparty en Eerste Indruk. De Magic is later dit jaar te koop bij Vodafone.