Ga naar de inhoud
Bright reviews

Eerste indruk: Samsung UltraTouch

<p><strong>Nee, op de nieuwe Samsung draait nog geen Android. Desalniettemin is het een zeer classy toestel.</strong></p>&#13; <p></p>

Op het eerste Android toestel van Samsung moeten we nog even wachten, maar de Samsung UltraTouch is een mooie zoethouder.

De UltraTouch is op twee manieren te bedienen: via het touchscreen (2,8 inch) of met het numerieke toetsenbord, die je tevoorschijn tovert met de lekkerste slider in de markt. Dat sliden kun je wel aan Samsung overlaten. Ook het touchscreen is overigens numeriek net als bij de TouchWiz. Qwerty is in geen velden of wegen te bekennen, waardoor je voor een sms'je toch snel de echte toetsjes te voorschijn haalt. Zorg ervoor dat je geen typfouten maakt, want de backspace zit op het touchscreen. Onhandig. Wel fijn is de lichte trilling van het scherm wanneer je iets aanraakt.

Terug naar het openingsscherm. Dat ziet er scherp uit met de ruim 16 miljoen kleuren en AMOLED display. Onderaan het scherm vind je shortcuts naar het 123-touch toetsenbord, de contactenlijst en het menu. Aan de linkerkant haal je door op een tabblad te drukken de widgets tevoorschijn, die het suffe Samsung-menu weer helemaal goedmaken. Bepaal zelf hoe je desktop eruit ziet en zet hier je favoriete programma’s, contactpersonen en opties. Met de Download Manager breid je ze nog verder uit.

De UltraTouch, of S8300, is een 3G toestel met HSDPA, UMTS en EDGE/GPRS. Net zoals op de laatste telefoons van Samsung kun je beeldbellen en foto’s maken met de 8 megapixelcamera en de dubbele led-flitser. Daarnaast ondersteunt hij veel videoformaten, zoals DivX en Xvid.

Met de UltraTouch levert Samsung zoals we inmiddels gewend zijn weer een soepel, slank en stijlvol toestel af. Dit is een telefoon met touch in plaats van een touchsmartphone zoals de iPhone en de T-Mobile G1. Een telefoon waar je vooral mee belt in plaats van twittert.