Bright reviews

Game van de week: Modern Warfare 2

12 november 2009 17:12 Aangepast: 29 april 2018 10:06

<p><strong>Nog nooit werd er op dag één zoveel omzet gemaakt. Modern Warfare 2 is op z'n minst de game van de week.</strong></p>&#13; <p></p>

De game van de week is niet vaak zo'n no-brainer als deze week. Zelden was er zoveel te doen om de release van een game als nu met oorlogssimulatie Call of Duty: Modern Warfare 2. Met veel fanfare ging de game in de nacht van maandag op dinsdag in de verkoop, wat zorgde voor drukte van Rotterdam tot Groningen.

Ook was er discussie, over het vliegveldlevel waarin je infiltreert in een terroristische groepering en getuige bent van een massale slachtpartij - en indien gewenst zelfs mee kunt helpen. Moet zoiets wel mogen? Dat was de inzet van een debat tussen gamers en politici. (En vervolgens was er ook nog discussie over de discussie.)

Desondanks, of mede daarom, werd het de snelst verkopende game aller tijden. Op dag één werd er naar schatting 400 miljoen dollar mee omgezet. Zoveel mensen doken head-first op de game dat de activatieserver van Steam (nodig voor de pc-versie) rokend ten onder ging.

Bright-factor: Modern Warfare 2 gaat verder waar het al spectaculaire Modern Warfare stopte: het schuwt geen enkelmiddel om de achtbaanrit die de game vormt zo explosief mogelijk te maken. In het eerste uur wordt je konvooi door sluipschutters onder vuur genomen in stoffig Afghanistan, ontsnap je per sneeuwscooter van een militaire basis in Kazachstan en ben je getuige van de genoemde moordpartij op het vliegveld van Moskou. Dat laatste laat zien dat de adrenelinerush niet het enige sensatie is die de game oproept: langzaam loop je achter de tot de tanden bewapende terroristen aan en aanschouw je hoe geen mens wordt gespaard. De muziek is onheilspellend. De controller voelde nog nooit zo zwaar.

platform: Windows, Xbox 360, PlayStation 3
prijs: € 55-60


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van