Bright reviews

Eerste indruk: LG G Pad 8.3

27 november 2013 14:12 Aangepast: 28 april 2018 10:53

<p><strong>LG waagt na een paar flopmodellen een nieuwe poging op de tabletmarkt. De G Pad 8.3 is een geslaagd apparaat.</strong></p><p></p>

Tegenwoordig doet LG het prima op televisie- en smartphonegebied. De eerste paar lanceringen van hun tablets kwamen echter minder goed uit de verf. De Optimus Tab bijvoorbeeld was vrij log en bovendien te duur: een flop. Nu keert LG terug op de tabletmarkt met de G Pad 8.3.

De naam verraadt meteen dat het apparaat een schermgrootte van 8,3 inch diagonaal heeft. De G Pad is de eerste kleine tablet van LG en volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf is dit het perfecte formaat om er met één hand goed mee overweg te kunnen.

Aan de voorkant beschikt de G Pad over een erg mooi scherm. De 1920 x 1200 resolutie maakt dat alles in full hd loeischerp in beeld komt. Aan de achterkant bestaat de behuizing grotendeels uit aluminium. Bovenin, onderin en aan de zijkant is de tablet afgewerkt met hard plastic. Het is aan de ene kant jammer dat niet alles metaal is, maar overall voelt de tablet solide met een mooie afwerking.

Onder de motorkap kan de G Pad 8.3 prima mee met de concurrentie. Er zit een Snapdragon 600 chip in en een snelle 1,7 GHz Quad-core processor. Daarnaast is er 2 gb werkgeheugen en 16 gb opslag, wat met een microSD-kaartje nog is uit te breiden. De tablet werkt op Android 4.2.2 Jelly Bean. Met de 5-megapixel camera op de achterkant maak je aardige foto's, de voorkant is met een 1,3 megapixel camera uitgerust.

LG heeft de Android-versie op de G Pad van eigen software voorzien. Deze skin zorgt er bijvoorbeeld voor dat LG eigen apps heeft, zoals e-mail, internet en een kalender. Dat voelt altijd wat dubbelop met standaardapps van Android als Gmail en Chrome, die een stuk mooier ogen. De effecten die LG gebruikt om het scherm van slot te halen zijn eveneens niet moeders mooiste. LG heeft daarentegen ook een aantal functies op de G Pad gezet die wel iets toevoegen. Twee keer kloppen op het scherm om hem uit slaapmodus te halen werkt fijn en je G Pad als afstandsbediening met infrarood gebruiken is geinig.

De batterij gaat met normaal gebruik wel een dagje mee. Wanneer je de helderheid op zijn felst zet (valt overigens wat tegen) en films kijkt met wifi en bluetooth aan, haal je zes á zeven uur. Niet slecht, maar ook niet top notch. Dankzij de snelle chip en processor werkt de G Pad 8.3 over het algemeen vloeiend met hier en daar een hapering. Vooral bij het draaien van portret naar landschap en andersom duurt het net te lang voordat je alle icoontjes weer in beeld hebt.

De G Pad 8.3 is te koop voor rond de 300 euro. In die prijsklasse kan de tablet prima mee met de top. We hoeven LG dus nog niet uit te vlakken op de tabletmarkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore