Ga naar de inhoud
Bright reviews

Gigaset Maxwell 10: telefoon x tablet

<p><strong>Kruis een Android tablet met een dect-telefoon en je krijgt de Gigaset pro Maxwell 10. Het ultieme kantoorspeeltje voor de verwende secretaresse*.</strong></p><p></p>

Yes, ik geef het toe: ik heb nog een dect-telefoon en een vaste telefoonlijn thuis. Waarom?
1. Nostalgie
2. De gelegenheid om de smartphone uit te zetten en toch bereikbaar te zijn (middels een apparaat dat minder afleidt)
3. Het is veel leuker om antwoordapparaatberichten te krijgen op een dect-telefoon

Daarmee ben ik waarschijnlijk de enige persoon onder de 40 met een vaste telefoon. Op kantoren is de dect-telefoon nog niet uitgestorven, al lijkt dat moment naderbij te komen. Microsoft levert bijvoorbeeld Lync. Dat is een zakelijke opvolger van Messenger, waarmee je ook kunt bellen. Zowel via je computer, smartphone als reguliere mobiele telefoon. Het gebrek aan een standaard op dit gebied houdt de dect-telefoon nog even in leven.

Gesprekken in de wacht slepen
Gigaset maakt naast de alom bekende thuistelefoons ook een aantal zakelijke modellen. De meest uitgebreide is deze Maxwell 10. Een kneiter van een tablet met een hoorntje eraan. Bediening is aanzienlijk minder "WP 5.1" dan de telefoons met 1000 knoppen die je meestal vindt op het bureau van de secretaresse of de office manager. Op het grote scherm zie je gesprekken binnenkomen die je met een klik op het scherm door kan zetten naar iemand anders of in de wacht kunt zetten. In de Google Play Store kun je extra apps toevoegen. Wie zich met het kantoor al in een Google-omgeving bevindt (met de agenda's, de mail, etc.) heeft een perfecte tool rechtstreeks uit de doos. Wie ander gereedschap gebruikt is even bezig met het uitvogelen welke apps het beste werken op het tablet.

Is het een tablet? Is het een telefoon? Het is een Maxwell!

Videobellen nieuwe stijl.

Je zou het haast vergeten, maar het apparaat heeft ook een hoorn.

Fruit Ninja
Dat is ook meteen het grootste nadeel: de Maxwell 10 kan theoretisch heel veel. In praktijk moet je door de Angry Birds en Fruit Ninja apps scrollen om iets te vinden dat zinnig is achter het bureau.

In mijn ogen had Gigaset er beter aan gedaan om een standaard omgeving te maken waarin de 99% meest voorkomende taken mooi geïntegreerd zitten en je daar binnen de boel kan finetunen. Nu kan ik naar de app agenda gaan, maar dan zie ik mijn oproepen niet tegelijk in beeld, terwijl het scherm daar groot genoeg voor is. Hele stoere opties zijn videoconferencing (ook via bijvoorbeeld Skype) en het opnemen van gesprekken.

De Maxwell 10 is er zonder hoorn, met bedrade hoorn en met draadloze hoorn. Online is hij vanaf 450 euro verkrijgbaar.

* Ik wil niet seksistisch zijn, maar een secretaris is toch iets anders? Wat is dan een mannelijke secretaresse?