Bright reviews

Eerste indruk: Acer Aspire S 13

07 augustus 2016 12:51 Aangepast: 27 april 2018 06:32

Een laptop moet licht zijn, stevig, lang genoeg op de accu kunnen overleven en als het even kan niet te duur. Hoe scoort de Acer Aspire S 13.

Yep. Een 13 inch lichtgewicht laptop uit Taiwan die niet lijkt op een MacBook Air. De Aspire S 13 doet een eigen ding. Het zwarte testexemplaar dat wij proberen heeft een zwart met mat chromen uiterlijk en een subtiel 3 dimensionaal streeppatroon. De witte variant is een nog wat spraakmakender laptop. Met rosé goudgekleurde details.

8 gigabyte intern geheugen en 256GB aan SSD zorgen voor een laptop die in een paar seconden opstart en met de meeste digitale klusjes wel raad weet. De i5 processor heeft ook power genoeg voor een beetje casual gamen en wat videomontage. Het scherm is precies Full HD (1920 x 1080 pixels) en het apparaat weegt slechts 1,4 kilo.

Voor de gebruiker die overstapt van een Mac, is de kunststof behuizing wel een tegenvaller. Dat deze computer voor 999 euro te koop is, zal zeker voor een deel in dat gepercipieerde kwaliteitsniveau zitten. Trek je het scherm aan één hoek open, dan voel je de boel een beetje flexen. De dikke rand rond het scherm heeft ook geen premium uitstraling. Vreemd, want andere details zijn juist heel verzorgd.

Het gefreesde randje rond het touchpad bijvoorbeeld. En de rubberachtige verf onderop. Het touchpad zit gek genoeg een beetje links van het midden. Ik weet niet of het gewenning is of niet, maar als ik begin te typen nadat ik gemuisd heb, zit ik er daardoor vaak een paar letters naast. 

Miniatuurvoorbeeld

Aansluitingen genoeg op de S 13: twee keer USB, één USB-c, een audio en een HDMI-poort geven je voldoende flexibiliteit. Net als de 11 uur accutijd. Een beetje hard werken maakt daar 8 uur van, maar dat is nog steeds een prima score.

Laatste opvallende detail is dat er verbazingwekkend goed geluid uit de minuscule speakertjes komt. Met de Dolby Audio App kun je daar ook nog wat aan trekken en duwen om het nog meer naar je smaak te krijgen.

Alles bij elkaar is de Aspire S 13 een aanrader voor wie een compacte lichte Windows-alleskunner zoekt. 

Meer artikelen in de rubriek Eerste Indruk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van