Bright reviews

Eerste indruk: Huawei Nova, smartphone gericht op vrouwen

01 september 2016 16:19 Aangepast: 27 april 2018 05:30

De Nova is een fraaie mid-range smartphone met metalen behuizing én software om selfies te verbeteren.

Huawei richt zich met de Nova-smartphones op vrouwen. Zo komt de smartphone is een roze kleur beschikbaar (alleen niet in ons land) en werd er tijdens de presentatie van de toestellen op de IFA-beurs in Berlijn een selfieles gegeven door een heuse 'online influencer'. Huawei besteedde veel aandacht aan een functie waarmee je bij het schieten van een selfie je gezicht strak kunt trekken of automatisch make-up op krijgt. Maar of dat echt de functies zijn die vrouwen op hun smartphone willen, valt te betwisten.

De Nova is wel een fraaie telefoon met een aluminium behuizing en eenzelfde zwarte camerabalk als de Nexus 6P. Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden die een 3D-scan van je vinger maakt. Dit betekent dat de scanner niet meer kan worden gefopt als je vingerafdruk wordt gekopieerd, geprint en vervolgens op de scanner wordt gehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Redelijke specs, software-design kan beter

De hardware van de Nova bestaat uit een 5 inch full-hd-scherm, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Ook zijn er twee camera's aanwezig: een 16 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant die op het eerste oog prima foto's schieten.

Het nadeel van de Nova - en alle Huawei-smartphones - is het uiterlijk van de Android-software. Die oogt druk en onoverzichtelijk en mist de finesse van de software van bijvoorbeeld HTC of Sony.

Miniatuurvoorbeeld

Techbeurs IFA in Berlijn

Blijf op de hoogte van het gadgetnieuws vanaf techbeurs IFA in Berlijn de komende dagen via onze Facebook-pagina en Twitter-feed.

Meer reviews in de rubriek Eerste Indruk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van