Bright reviews

Eerste indruk: HP-smartphone die je als laptop kunt gebruiken

06 oktober 2016 12:01 Aangepast: 27 april 2018 04:59

De nieuwe Windows 10-smartphone van HP kun je als een volwaardige laptop gebruiken.

Het concept om smartphones te gebruiken als computer in combinatie met een groot scherm is niet nieuw. Maar deze nieuwe HP Elite x3 is net even iets anders: deze smartphone kan namelijk volwaardige Windows-programma’s draaien. Hiervoor moet je gebruikmaken van HP Workspace, dit streamt de programma’s naar je smartphone.

De x3 maakt ook gebruik van de Continuum-functie in Windows 10. Daarmee kun je op je bijvoorbeeld op je telefoon aan een document beginnen om hem vervolgens op een groot scherm af te maken. De HP Elite x3 heeft een groot 5,96 inch QHD-beeldscherm, een Snapdragon 820-processor en 4 GB aan werkgeheugen. Ook is de telefoon waterbestendig tot 1 meter diep voor 30 minuten en is er plek voor twee sim-kaarten. 

De Elite x3 als laptop

Nog een opmerkelijke feature is dat de Elite x3 als laptop is te gebruiken, met behulp van de Mobile Extender, ook wel de Lap Dock. Deze Lap Dock bestaat uit een 12,5 inch scherm, toetsenbord, trackpad en accu, maar alle rekenkracht komt van de telefoon. 

De telefoon is via wifi of usb-c te verbinden, voor zover we hebben kunnen testen is de verbinding erg vlot. De muis werkt direct, alleen niet zo direct als op een 'normale' laptop. De programma’s laden snel, wat je mag verwachten van een apparaat met deze specificaties. Op de iets tragere muis na, merk je niet dat je eigenlijk op een telefoon werkt.

De HP Elite x3 kost 822 euro met de Desk Dock en 1450 euro voor de telefoon met de Lap Dock. Dit zijn behoorlijke prijzen, vooral als je bedenkt dat Microsoft en Acer vergelijkbare telefoons hebben voor een lagere prijzen. Die Windows-telefoons hebben alleen geen laptopdock en kunnen ook geen volwaardige Windows-programma’s draaien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van