Bright reviews

Eerste indruk: Nutcase-fietshelm voor snelle e-bikes

12 november 2016 19:07 Aangepast: 27 april 2018 03:57

Rutger fietst tegenwoordig 45 km/u op zijn snelle e-bike en testte daarom de hippe Nutcase-helm.

Vanaf 1 januari moet ik op mijn Cityzen Speed-fiets een helm dragen of een boete van 90 euro riskeren. De helm die dan verplicht wordt, is nu nog niet te koop, dus ik testte een reguliere fietshelm om vast te wennen: de Nutcase MetroRide Sharkskin. Een helm die in meer kleuren en patronen te krijgen is dan je met je Hue-lampjes maken kunt. Gezien je ook wel eens een rotdag hebt en toch die helm op moet, koos ik voor een subtiele kleur.

De helm is verstelbaar voor hoofden van 55 tot 59 centimeter. Dat werkt verbazingwekkend eenvoudig. Een draaiknop achterop verkleint het binnenwerk van de helm. Dat wil overigens niet zeggen dat hij per se lekker zit. Mijn hoofd is wat te vierkant voor de MetroRide, waardoor hij op bepaalde plekken wat te veel druk geeft. 

Het verstellen van het bandje onder de kin gaat minder eenvoudig. De band wordt korter gemaakt met van die clipjes die ook op je rugzak zitten. Vastzetten is daarentegen een feestje. Dankzij de magnetische sluiting, schuif je eenvoudig het bandje open en dicht. Met 1 hand, zonder kracht te hoeven zetten en zonder het risico je velletje er tussen te krijgen. 

Nadelen

Tekortkomingen zijn er ook. Niet specifiek bij deze, maar bij praktisch elke fietshelm. Koude oren bijvoorbeeld. Een muts past niet onder de helm, dus zul je een speciale helmmuts moeten aanschaffen. Daar moet toch iets mooiers op te vinden zijn?

In de categorie 'first world problems': mag ik ook bluetooth-geluid in mijn helm? Als je toch zo'n hele stellage op je kop moet hebben, mogen er ook wel wat creature comforts in verwerkt zijn, lijkt mij.

Wie een skate- of fietshelm zoekt heeft aan de MetroRide een leuke helm in eindeloos veel kleuren. Wie hard wil op de e-bike moet nog even wachten op wat er eind dit jaar aan andere helmen op de markt komt. 

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van